• 瀏覽: 20,741
  • 回覆: 6
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-11 11:31 AM 移動
快必 咁就未審先坐一週年 如果將來無罪釋放 點賠返比佢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-9-6 23:57 發表

再搵啲藉口再拘捕過再還押過囉,咁L簡單。
唔好咁講 依家班警察出黎 每次都話依照國安法做野 無話藉唔藉口

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-6 23:44 發表

學鄧局長話齋,犯法嘅自然會拉,就係咁簡單,你咁都要問?
咪係 班嘍囉日日亂叫 鄧局長都話犯左法一定拉啦 佢地算老幾

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-9-7 10:47 發表

其實 佢係 一定有罪 先會 坐咁耐, 佢至少判 三年, 會扣返的。
一定有罪就唔洗審啦 你講到國安法 無法無天咁

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-9-7 12:29 發表

你真係一D都唔識法律⋯
邊個會識國安大法 都無案例 連法官都係摸著石頭過河

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-7 12:39 發表

香港所有刑事案, 法官都可以根據案情嚴重性及表面證據, 不批准保釋作長期拘留
這個制度在香港一直存在, 唔知? 又是新移民扮香港人?
咁最長扣留幾耐? 案情嚴重又引起公眾關注應該盡快審 相反應該比保釋 無限期拘留好奇怪

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-7 12:54 發表

我唔知喎, 我又係律師, 閣下如認為咁大條道理, 可以建議給被告, 或被告既辯護律師, 叫佢用這個理由申請保釋.
可能閣下是法律奇才, 連律師都諗唔到既理由, 你卻諗到
【47 人案】未審先困 陳文敏質疑目的令被告無保釋 鼓勵濫捕濫控
https://www.thestandnews.com/politics/ab-47-人案-未審先困-陳文敏質疑目的令被告無保釋-鼓勵濫捕濫控

陳文敏都唔知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]