• 瀏覽: 3,315
  • 回覆: 45
+3
台島和平回歸對2地市民係雙贏,輸既只會係台灣貪腐官員

飛來飛去,究竟幾時開波呀?
係咪又要飛足廿年?

普通訓練

引用:
原帖由 95折 於 2021-9-6 07:30 PM 發表
飛來飛去,究竟幾時開波呀?
係咪又要飛足廿年?
習近平7月先講完堅持和平統一,冇突發事件冇咁易改變對台政策

引用:
原帖由 peter925 於 2021-9-6 06:15 PM 發表

打完要共富比佢喎,可以唔打緊係唔打啦。
收返之後又要白養班好食懶做島民

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-6 06:57 PM 發表

你咪睇下釣魚臺囉,九年前佢哋玩購島,而家搞成點?
近排中國執法船都入曬周邊12海裏海域驅逐日本漁船。
咁釣魚台而家仲係屬於日本?另外呢,好耐年前割左比俄羅斯既海參威幾時拎返?

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-6 08:02 PM 發表

咁釣魚台而家仲係屬於日本?另外呢,好耐年前割左比俄羅斯既海參威幾時拎返?
中國執法船都入曬周邊12海裏海域驅逐日本漁船,釣魚台而家仲係屬於日本?

符拉迪沃斯托克係俄羅斯領土,沒有爭議。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-6 08:04 PM 發表

中國執法船都入曬周邊12海裏海域驅逐日本漁船,釣魚台而家仲係屬於日本?

符拉迪沃斯托克係俄羅斯領土,沒有爭議。
海參崴自新石器時代時起便有人類居住,原為肅慎民族居住地,後歷為渤海國、遼朝、金朝、元朝、明朝和清朝統治,1860年清朝與俄羅斯帝國簽訂《中俄北京條約》,將此地割讓予俄羅斯,改由俄羅斯帝國統治。

下,割左比俄羅斯咋喎,冇得拎返架咩。咪好似中英聯合聲明話係廢紙一張既邏輯,話中俄北京條約係廢紙一張咪搞掂囉唔係好鍾意話咩自古以來都係中國領土架咩?又唔適於用海參威呀?

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-6 08:11 PM 發表

海參崴自新石器時代時起便有人類居住,原為肅慎民族居住地,後歷為渤海國、遼朝、金朝、元朝、明朝和清朝統治,1860年清朝與俄羅斯帝國簽訂《中俄北京條約》,將此地割讓予俄羅斯,改由俄羅斯帝國統治。

下,割左比俄羅斯咋喎,冇得拎返架咩。咪好似中英聯合聲明話係廢紙一張既邏輯,話中俄北京條約係廢紙一張咪搞掂囉唔係好鍾意話咩自古以來都係中國領土架咩?又唔適於用海參威呀?:l ...
你英國爸爸太弱了

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-6 06:56 PM 發表

武統呢個大話講左幾十年毛都冇一條仲有傻閪信
台灣獨立都講咗幾十年

早就要做, 係自己的國土巡邏天經地義。

引用:
原帖由 chun4321 於 2021-9-6 06:34 PM 發表

你勾結曰本仔,讚揚外國勢力!
報國安拉你
唔識睇中文嘅呆灣仔,唔該你收皮啦,九唔搭八

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-6 06:55 PM 發表
打得未呀 經過當打左呀?
放心啦,到時一定通知你先

香港都無咁新款飛機睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]