• 瀏覽: 6,677
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+2
大埔警署去年愚人節凌晨遭投擲5枚汽油彈,3名少年涉案被捕,其中2人今日(6日)在區域法院承認意圖縱火及襲警罪。法官林偉權在庭上看事發經過的片

主控咪垃圾,究竟想告入仲係想放生

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/673079/兩少年向警署擲燃燒物認縱火-官看片見警員鎮靜-指控罪證據不合

引用:
原帖由 古花花盡頭 於 2021-9-6 03:12 PM 發表
大埔警署去年愚人節凌晨遭投擲5枚汽油彈,3名少年涉案被捕,其中2人今日(6日)在區域法院承認意圖縱火及襲警罪。法官林偉權在庭上看事發經過的片

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4248023/org/d4bd120ca67ab32f44625bb5fa9084ca.jpg/2JjH7bsC_sLpphj7wQS_Ubxs-1sxtk6chYg1UoWINVI?v=w1280r16_9
法官 原來係曱甴辯護律師

唔冷靜點做警察?!

警察冷靜等於仆街黃甴無犯法咁得意?

等睇9宮開門放人

即是阿Sir,要抱頭好L驚先得?

客觀事事係犯人有冇緃火

警員驚唔驚係主觀見解

例如:犯人打劫, 有刀有搶就是打劫, 其他人驚唔驚, 走唔走, 關你隻狗法官乜事

要唔要阿 sir 喊出聲

妄顧意思係佢個行為即使証明唔到有意圖或直接意圖去擲果位警員, 但佢既行為有機會構成危險, 只係結果無擲中警員, 如果係有意圖直接擲向警員, 已經唔係叫妄顧, 係更嚴重既指控了

正如有人高空擲物, 佢本身無意圖去掉中途人, 而事實就算無掉中人, 但亦都係妄顧途人既安全, 如果佢係有心瞄準途中, 已經可以作出更嚴重既罪行指控

我就等睇「法官放生,律政司上訴,上訴庭屌柒呢個法官」喇!

咁差佬見到葉繼歡揸支AK, 係咪要離開現場???

引用:
原帖由 古花花盡頭 於 2021-9-6 03:18 PM 發表

法官 原來係曱甴辯護律師
and u just realize that?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-9-6 03:19 PM 發表
唔冷靜點做警察?!
說出重點

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-9-6 03:24 PM 發表
警察冷靜等於仆街黃甴無犯法咁得意?
老尾標準黑警即時已開槍。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-9-6 03:19 PM 發表
唔冷靜點做警察?!
執法當然要冷靜, 亦都可以證明當時警察表現專業。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]