• 瀏覽: 28,612
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
點解會咁嘅呢?
科興產能唔夠,做外判?

巴西國家衞生健康監測局(Anvisa)上周六宣布,有1,200多萬劑中國科興疫苗於未經授權的工廠生產,因此暫停接種該批疫苗90日。布坦坦研究所指另外17批共900萬劑疫苗正運往巴西,也在同一工廠生產。Anvisa表示,接種禁令期間將檢查涉事工廠了解生產流程安全性。(綜合報道)

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210906-0906_00180_028/巴西停接種科興90日

巴西腫桶

可能太多人打,整唔切,比左其他廠做,但都要生產合格先得。

即係點🤔

由疫苗研發開始到而家 巴西都不停玩野
如果唔係巴西果邊拖住 BNT都未必係世界第一隻受承認疫苗

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-6 02:47 PM 發表
點解會咁嘅呢?
科興產能唔夠,做外判?

巴西國家衞生健康監測局(Anvisa)上周六宣布,有1,200多萬劑中國科興疫苗於未經授權的工廠生產,因此暫停接種該批疫苗90日。布坦坦研究 ...
巴西疫情有無因此大幅飆升??

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-9-6 02:53 PM 發表
由疫苗研發開始到而家 巴西都不停玩野
如果唔係巴西果邊拖住 BNT都未必係世界第一隻受承認疫苗
係咩?巴西係主要測試科興疫苗的大國喎;唔好恩將仇報!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-6 02:58 PM 發表

你睇下份報告拖左幾耐先出再講

巴西人都覺得是中央政府玩野, 逼人打輝瑞
This is an alert to the government of Bolsonaro and Anvisa wanting to force people to only use American Pfizer vaccine!  This cannot be done, there is an agreement of interests made with the Bolsonaro government and the Biden government!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-6 02:58 PM 發表

係聖保羅同科興合作, 巴西中央政府係反對既

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-9-6 03:05 PM 發表

係聖保羅同科興合作, 巴西中央政府係反對既
地方政府可以違抗中央政府?!

引用:
原帖由 毋忘69慾火相傳 於 2021-9-6 02:52 PM 發表
即係點🤔
即係西人做事馬虎死性不改

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-6 02:47 PM 發表
點解會咁嘅呢?
科興產能唔夠,做外判?

巴西國家衞生健康監測局(Anvisa)上周六宣布,有1,200多萬劑中國科興疫苗於未經授權的工廠生產,因此暫停接種該批疫苗90日。布坦坦研究 ...
唔要可以送去阿富汗做人情

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-6 02:56 PM 發表

巴西疫情有無因此大幅飆升??
一路回落拉

小事,唔鍾意唔好用,無人迫佢地。巴西總統想點,係佢地既內政,中國都唔會理。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]