• 瀏覽: 3,390
  • 回覆: 26
【明報專訊】教協上月10日宣布解散後不足一個月,本港醫療及護理人力資源公司「百本醫護控股有限公司(02293)」昨公布與教協簽訂臨時協議,以合共1.75億元收購教協位於旺角好望角大廈8樓及9樓全層物業。

收2億,扣除1.5億行政費後,10萬會員分果5千萬,一人500蚊...

果班獸怯高層就人人分5000萬去英國住大屋買靚車,仲可以一人買多幾間屋去收租......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20210904/s00001/1630693108628/教協好望角大廈物業-百本醫護1-75億收購

又物業,又超市,我之前真係唔知。

講到尾都係謀利組織。

交收後就凍結戶口

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-4 08:31 AM 發表
【明報專訊】教協上月10日宣布解散後不足一個月,本港醫療及護理人力資源公司「百本醫護控股有限公司(02293)」昨公布與教協簽訂臨時協議,以合共1.75億元收購教協位於旺角好望角大廈8樓及9樓全層物業。

收2億,扣除1.5億行政費後,10萬會員分果5千萬,一人500蚊...

果班獸怯高層就人人分5000萬去英國住大屋買靚車,仲可以一人買多幾間屋去收租......: ...

賣樓之後,奸邪妖獸分錢,然後「相約出海釣魚」。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-4 11:26 AM 發表
賣樓之後,奸邪妖獸分錢,然後「相約出海釣魚」。
仲係特定會員先可分錢……好似話200個

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-4 08:31 AM 發表

果班獸怯高層就人人分5000萬去英國住大屋買靚車,仲可以一人買多幾間屋去收租......: ...
普通會員只係退番會費啲錢有限,
呢筆大收入主要係分俾核心人物,
所以姓葉姓馮姓潘呢幾位,
應該袋袋平安可以移去英國老家。
😏😏😏

收購反政府基地物業,唔怕比人查咩。

同路人?

引用:
原帖由 louis277 於 2021-9-4 11:32 AM 發表

普通會員只係退番會費啲錢有限,
呢筆大收入主要係分俾核心人物,
所以姓葉姓馮姓潘呢幾位,
應該袋袋平安可以移去英國老家。
😏😏😏
唔怪之得要快快解散,立刻分錢,如果日後退位就一毫子都分唔到。

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-9-4 08:59 AM 發表
交收後就凍結戶口
全對

引用:
原帖由 friendchanli 於 2021-9-4 12:36 PM 發表

唔怪之得要快快解散,立刻分錢,如果日後退位就一毫子都分唔到。
講到尾佢哋都係利益為先,
早幾年支持黑暴煽動師生逼政府,
諗住可以增加政治力量壯大自己,
到依家俾阿爺睇穿要其解體,
仲唔趁機搵番啲錢傍身咩!
乜嘢支持香港民主進步只係偽命題,
最終只係想自己可以得到更多利益,
可憐一眾被其洗腦嘅師生,
人生路途從此不再康莊,
唔係入獄就係失業仲要移走他鄉,
真係令人悲痛。
🤔🤔🤔

引用:

你就想,教脅講明合資格會員,

引用:
原帖由 louis277 於 2021-9-4 01:28 PM 發表

講到尾佢哋都係利益為先,
早幾年支持黑暴煽動師生逼政府,
諗住可以增加政治力量壯大自己,
到依家俾阿爺睇穿要其解體,
仲唔趁機搵番啲錢傍身咩!
乜嘢支持香港民主進步只係偽命題,
最終只係想自己可以得到更多利益,
可憐一眾被其洗腦嘅師生,
人生路途從此不再康莊,
唔係入獄就係失業仲要移走他鄉,
真係令人悲痛。
🤔🤔🤔
無線新聞有採方個老而不,佢話佢個仔同個孫移民但留底佢一個人係香港
佢話明白個仔移民係因為香港冇自由同加左條國安法,
但佢唔講佢個仔點解因為國安法而出走它國,

成50年樓齡都賣到萬三蚊一呎,買家唔識壓價咁戇居!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]