• 瀏覽: 1,668
  • 回覆: 18
東九龍總區交通部及各警區人員,因應開學日校區交通和行人流量大幅增加,於9月1日及2日到訪近150間學校,派發超過3,600張宣傳單張,提醒區內的校巴

症苦駛左一大筆錢在消費劵,呢頭在其他地方吸血,毫無政治智慧

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/672061/開學日校區交通人流增加-警多區加強執法-發逾3千張牛肉乾

周街都係錢, 政府無理咁笨唔L執.

咁少?

塞車唔關校巴事, 大多是班闊太揸車送仔女返學.
手車又屎又亂泊車, 專泊在阻車轉灣的地方.

派咗咁多錢出嚟 最容易收返啲錢就係抄牌啦

唔好只係開學先加強執法啦平時都好多違法司機㗎

太少咗,星期一繼續努力。

出動咁多警力
以為又要追打學生

依家違泊越來越嚴重,
呀豬呀狗唔理有冇車位都買車。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-9-4 07:17 AM 發表
東九龍總區交通部及各警區人員,因應開學日校區交通和行人流量大幅增加,於9月1日及2日到訪近150間學校,派發超過3,600張宣傳單張,提醒區內的校巴

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210903/510454610486366208584302.jpeg/VTUUmt8q7OxoBGs2eiXOT6o91x0sKwymWV3aZVld2mU?v=w1280r16_9
唔犯例就唔駛收牛肉乾

引用:
原帖由 max3350 於 2021-9-4 08:29 AM 發表
塞車唔關校巴事, 大多是班闊太揸車送仔女返學.
手車又屎又亂泊車, 專泊在阻車轉灣的地方.
唔一定杪校巴牌,但肯家好多私家車車主破財

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-4 07:22 AM 發表
周街都係錢, 政府無理咁笨唔L執.
就好似太子道近旺角警署天橋底咁,長期免費停泊私家車,仲要對正警署門口,

咁經典

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-9-4 12:36 發表

就好似太子道近旺角警署天橋底咁,長期免費停泊私家車,仲要對正警署門口,
最危險嘅地方, 係最安全.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-4 01:25 PM 發表

最危險嘅地方, 係最安全.
佢地習以為常,黃腳立又當睇唔到,

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]