• 瀏覽: 42,542
  • 回覆: 3
+3
引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-9-4 07:02 AM 發表

咁你澳洲人仲投票比佢?
投左都當選了,先知道,而且除可外交還有內政

引用:
原帖由 Jack_Bauer 於 2021-9-4 08:19 AM 發表
好多人未去過澳洲,睇得大陸報章幾篇飛機文,就狂插莫里森,但又吾知道,依家澳洲人倡議澳洲人要奪回澳洲。澳洲是屬於澳洲人的澳洲?
悉尼、墨爾本呢啲大城市,基本上已經被中國人佔領左,Downtown全部都係大陸人、中國餐館、麻辣火鍋、重慶酸辣粉,搞到人地個靚靚城市烏煙瘴氣。所有靚地都買晒,起晒大屋,全部黑頭髮住嘅,炒到啲樓價貴晒。珀斯就係比大陸人搞一搞,樓價去年暴瀉7成,四處爛尾收場,你又知吾知?
係香 ...
移民澳洲的華人就不是澳洲人??
只有英國走過去的那些白皮豬才是澳洲人?人家拿着澳洲身份證加,你有本事就不接納這部分移民,接納了,拿了人家移民的錢和投資,人家成了你澳洲公民,就怪人家炒高樓價,說人家是中國人?甘Hi搞笑?

最原始的澳洲土著不是給那幫強盜,囚犯殺晒了咩?

咩叫奪回澳洲??你這個是偽命題吧,明顯就是白皮豬排華,按一個“奪回”,講到好正義甘。和黃絲一樣歪理當正義

最Hi憎點香港偽人,你要獨立,要想要中國金融資金,又不想受中國政府管,要社會重新洗牌,要藍絲老人退位,我要上位,就不要講咩要民主自由

澳洲佬想靠向美國,就挑起國內√華人的憤怒,把矛盾再轉嫁到中國,憎華人就等于憎中國,再爭取國民支持倒向美國,減輕經濟上因為和中國交惡,導致的損失產生的民意反彈

引用:
原帖由 oyear 於 2021-9-4 11:18 AM 發表

澳洲唔可以係黃皮膚黑頭髮既人住既咩?

你就真正要奪回做一個有腰骨既人勒
澳洲係屬於土著架
英國人到左澳洲係屠殺,血和肉搶人土地
中國人係用雙手, 苦力耕耘 先可以係澳洲生活

點解中國人係到係搞到烏煙瘴氣?
其實你對自己既膚色都好自卑播一

我話你聽啦,中國人去到全世界都企得直, 對得住當地原住民
只有歐美呢d 用大炮殺人越貨既殖民霸權去到邊都唔受人歡迎架咋 ...
對,鄭和下西洋,落了好多次南洋,最遠去到非洲,去了甘多東南亞島嶼都是結盟,從來沒想過侵略,英國佬,西班牙佬一過去菲律賓,印度就又搶又殺

話中國人系世界的威脅簡直系搞笑,點白皮豬唔睇過去200年自己做過點咩,當全世界沒歷史記載,咩都一筆勾銷,從頭離過??

引用:
原帖由 robin09 於 2021-9-4 12:00 PM 發表

話說回來,我倒是理解澳洲的做法。
澳洲自詡亞洲副警長,其實是狐假虎威,全靠美國這個警長帶攜。
若是美國敗了,中國主導亞洲。
澳洲這個“白人棄兒,亞洲孤雛”就很難受。
歐美人看不起他,亞洲人也排斥他。兩頭不到岸。,
亞洲??區地系大洋洲

不是系太平洋就是亞洲,進了亞洲足聯,就是亞洲?

區名副其實大洋洲國家,插手亞洲事務?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]