• 瀏覽: 79,861
  • 回覆: 548
+3
可以去台灣省

引用:
原帖由 limax 於 2021-9-2 09:09 AM 發表

大陸實行先
其實都可以一起實行,包括港澳地區。這樣比較公平一些。不針對某地區。全國統一😀

根本一有外國國藉者就失去所有福利啦

引用:
原帖由 全馬 於 2021-9-2 09:07 AM 發表
針對嘅係嗰d,攞咗身份證嘅姐姐,南亞,嚟香港工作嘅外國人
姐姐住夠7年都唔可以申請香港永久性居民, 如果唔係香港好多人

正確的決定

引用:
原帖由 wow... 於 2021-9-2 08:39 AM 發表
曱甴黃絲絕大部分是中國藉
最多漢奸在香港😩

引用:
原帖由 hhpwwp 於 2021-9-2 09:11 AM 發表

其實都可以一起實行,包括港澳地區。這樣比較公平一些。不針對某地區。全國統一😀
去台灣省一定冇問題
台灣省唔會當係雙重國藉

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-9-2 08:25 AM 發表
新冠疫情困擾本港多時,不少身處海外港人即使接種疫苗亦未能回港。有議員關注有不少身在外地的非中國籍香港永久性居民因疫情而未

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210901/photo/bkn-20210901135145277-0901_00822_001_01b.jpg?20210901154938

實在是條件太過於寬厚了,實在是有必要立即進行調整, ...
支持趕走果啲走去 5+1 使晒啲錢,又想番香港扼福利啲人

引用:
原帖由 limax 於 2021-9-2 09:10 AM 發表
可以去台灣省
台灣暫時未接受回歸祖國,除非祖國猛攻啦。😅

曱甴有難了!

應該取消回鄉証,值接拿中國公民身份証,沒有拿的離港二年便失去港人身份

取消雙重國籍啦!

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-9-2 09:13 AM 發表
應該取消回鄉証,值接拿中國公民身份証,沒有拿的離港二年便失去港人身份
簡單直接了當就是:一國一制😀

咁著草嗰班,過幾年連香港身分證都失效,咁就真係呢世都返唔到嚟

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-2 08:40 AM 發表
每年返黎住下咪得
一家大細返嚟淨係機票使返十幾廿皮都幾和味😆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]