• 瀏覽: 79,882
  • 回覆: 548
+3
我支持所有中國公民都不容許有雙重國籍。如發現,刪除中國國籍,坐監后驅逐出境。

問題曱甴有幾多非中國籍?d曱甴雖然唔鍾意,但又精神分裂攬住中國香港籍不放。去到外國又要食兩家茶禮。政府在香港派錢有要拿,但係幾個月之前先屌過政府拿佢私隱。
應該禁止相重國際,立例禁止佢地回流食回頭草

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-9-2 08:25 AM 發表
新冠疫情困擾本港多時,不少身處海外港人即使接種疫苗亦未能回港。有議員關注有不少身在外地的非中國籍香港永久性居民因疫情而未

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210901/photo/bkn-20210901135145277-0901_00822_001_01b.jpg?20210901154938

實在是條件太過於寬厚了,實在是有必要立即進行調整, ...
非中國藉呀
即係曱甴點都可以兩邊走

直接,拎bno既就取消中國藉啦 。攪咁多做咩

要嚴格執行國籍法

同意,愛國者愛港,呢個時限已經很寬鬆了。

針對嘅係嗰d,攞咗身份證嘅姐姐,南亞,嚟香港工作嘅外國人

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-2 08:40 AM 發表
每年返黎住下咪得
得既,不過如果香港冇吉一物業/冇人接濟一家大細每年住一陣的話咁,咁每次返香港二星期,4人計,成本太約十皮起跳,比得起咪年年返

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-9-2 09:02 AM 發表
簡單啦,持雙重國籍必須徵收全球稅收,稅率按雙重國籍高的一方算!D人就會拿拿淋注消一個身份
最好比佢網上注消,唔使回港攪
這個好像是目前是有的。只是有人隱瞞了。美國,英國,加拿大,澳洲都有。世界大部分國家都同意打擊逃稅,包括中國

好消息

應該用於外國人好D!!!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-2 08:35 AM 發表
12646593 呢個要實行先有用
大陸實行先

其實有外國永久居留權,就應該收番香港永久居留權,咁樣對留喺香港生活既香港人先至公平。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]