• 瀏覽: 8,483
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
+2
網絡瘋傳有女子疑巴士關車門離站後落車未果,以粗口大罵車長片段,涉事女乘客被網民質疑無理,嘲諷事主「有公主病」。女事主昨(8月31日)向《香港

隻黃畜港女今次揚名立萬

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/671235/油麻地公主風波惹關注-車長嘆常遇過站客要求落車-多以一招化解?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-9-2 06:57 AM 發表
網絡瘋傳有女子疑巴士關車門離站後落車未果,以粗口大罵車長片段,涉事女乘客被網民質疑無理,嘲諷事主「有公主病」。女事主昨(8月31日)向《香港

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210901/509844671128670208167489.jpeg/nabBI2NorS0WeOO8m64v8D7cIUtXKPsat5DdS7eQ3Us

隻黃畜港 ...
下星期冇人記得啦,又或者冇人再講

曱甴係甘

知唔知點解迴旋處位多意外?由其女司機,如果大家跟日本巴士司機左指右指先行車,我諗大家都唔會搭囉,有排都唔會到站

司機揸車多睇前車反應,如迴旋處你一行,後車多預會上你個位,慢一前車行一行唔敢出就好多時後車撞

呢位女性講真,如果一開門,有架電單車食位上,撞到就個司機食晒,無謂害人呀,下一個站除非真係好遠姐,妳嘈果 d 時間都到下一站啦,影衰晒,希望妳無受過教育甚至唔係香港人

港女係咁

對港女說sorry你就仆街了。   港女會話,你都識講sorry啦即是你好大問題重仆街多幾錢重。

操口成文

車門非聲控 明顯睇完CCTV 車長啱曬 得件 痴漢廢言 同 闉恨丁 撐件港女

引用:
原帖由 discuss-5 於 2021-9-2 05:15 PM 發表
對港女說sorry你就仆街了。   港女會話,你都識講sorry啦即是你好大問題重仆街多幾錢重。
全中

講句sorry係好簡單既野、但係香港呢個投訴之都、你講句sorry就入哂你數、就係你錯哂!!!呢個風氣真係好得人驚囉!!!!其實巴士司機按左規定同情況、就唔需要再理呢D野蠻既人、開緊車重要分心理呢D賤人、果陣出事就真係入哂你數、何況架架車都有車cam、呢班亂咁去投訴扒街一定唔會成立受理!!!

咁丟架, 以後點面對親朋戚友

引用:
原帖由 H2O- 於 2021-9-2 05:31 PM 發表
咁丟架, 以後點面對親朋戚友
係咪已經有無格無口罩全相!?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-2 05:15 PM 發表
操口成文
名不虛傳

引用:
原帖由 Regjamie 於 2021-9-2 07:08 AM 發表

下星期冇人記得啦,又或者冇人再講
應該唔會,經典如 jenny mak 係會永留心中

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-2 05:33 PM 發表

12647785 名不虛傳
沒有公主命,只有搭巴士

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]