• 瀏覽: 16,796
  • 回覆: 57
+3
臉係人地比,架係自己丟

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-9-2 02:37 PM 發表

任何交通工具, 如果有爭執,都唔會開㗎啦...
要嘈職員有權要求你離開...

真係黑暴咁以為無恥就大晒咩...
exactly。

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-2 06:14 PM 發表

抱歉,冇興趣睇廢話
所以你咪無知啦,我只可以這樣說。

永遠只認為自己對的,不接受意見。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-9-2 06:09 PM 發表

保安真的沒問題,有問題的絕對是該女士。

該男保安用最低武力抬走非法占用人,是完全合法的。
非法占用人定義由鐵路公司決定。
在男保安警告過後,該女士不遵守那一刻,已經是非法占用人。

當然,這和下面的恒基非常粗暴的武力有分別。

------
恒基地產日前安排百名保安護衞員,到粉嶺馬屎埔村進行所謂的「收地」行動。在各大小媒體中,我們可清楚看見保安員使用非常粗暴的武力對付和驅趕 ...
大陸公安已經介入事件,他日條男保安被解僱甚至告上法庭,條男保安最好用你講既言論作為自辯,睇吓佢點樣死法!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-2 06:20 PM 發表

你成日懶係有道理! 若果呢單案件在香港 , 個問題喺邊
救命,我29樓用既例子正正就是香港。

你的眼睛是否有問題?

---
根據馬寶寶社區農場面書專頁在四月二十六日的報導,當天在場的警民關係科王家強曾表示業權人有權聘請保安以「最低武力」抬走佔用土地的人。

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-2 06:24 PM 發表

若然在香港.. 呢隻保安狗死緊
大陸公安已經介入事件,條男保安份工就肯定冇㗎啦。爭在睇吓會唔會被人告上法院啫!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-2 06:24 PM 發表

若然在香港.. 呢隻保安狗死緊
和堅持己見,而不提供任何例証的人討論,一點意義也沒有。

你的回覆沒價值,我就不回你了。

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-9-2 06:19 PM 發表

大陸公安已經介入事件,他日條男保安被解僱甚至告上法庭,條男保安最好用你講既言論作為自辯,睇吓佢點樣死法!

香港報警都有警跟進啦,大陸有公安跟進,又如何呢?

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-2 06:29 PM 發表

適當武力係撳住佢 唔畀佢嚟開等執法人員來.. 唔係扯爛曬佢啲衫 小朋友你唔好誤當以為可以扯爛佢啲衫裙
保安是拉該女士的手拉她出去,她反抗好嗎?
片段已經有啦,保安拉她的手出去,她又衝回去,來來回回。

保安又不是故意扯爛她的衣服,衣服是磨擦地面破的。

拉她的手出去絕對是最低武力。
你有否看過視訊呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]