• 瀏覽: 16,363
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-8-31 03:45 PM 發表
早前日本有位確診新冠肺炎的孕婦,在家養病期間突然病情惡化並有小產跡象,然而卻找不到願意收留她的醫院,最後被迫留在家中生產,救護人員趕到現場

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210824/506834269381857280639820.jpeg/gVYDc1D9oo-FwFIyx8wEYHZjT3pbvObExPghr8T4Ia8

日本婦產科 ...
日笨真仆街唔通瓜咗先可以入院

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-8-31 03:56 PM 發表
菅野萎跟菜陰魂都是同一類人
仆街杏+🍊

點自己生呀

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-8-31 03:45 PM 發表
早前日本有位確診新冠肺炎的孕婦,在家養病期間突然病情惡化並有小產跡象,然而卻找不到願意收留她的醫院,最後被迫留在家中生產,救護人員趕到現場

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210824/506834269381857280639820.jpeg/gVYDc1D9oo-FwFIyx8wEYHZjT3pbvObExPghr8T4Ia8

日本婦產科 ...
呼吸困難幾乎無法說話

萬一無法說話,打電話報警、召救護車,點叫?

據悉,以前某國要國民証明自己精神有問題,才不用被召去東南亞某國打仗一樣。

奸易偉話有乜所謂, 無論政府點衰人民都係投自民黨啦

😏

第一、呼吸困難幾乎無法說話;   去到咁的情況已經不只是生育問題,而是媽媽自己生不生存到的問題,這條件等於叫妳去死左佢算

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2021-8-31 05:56 PM 發表
點自己生呀
近代醫學未咁發達之前甚至而家好多農村地方,女人都係靠自己生。

當然會增加唔少風險,但絕對可以自己生到的。

咁仆街都有

悲劇
日劇裏便D病人成日送嘢比醫生
唔知真定假

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-8-31 04:00 PM 發表
即是話孕婦可說話,未失去知覺就唔好打電話叫救護車,等自己暈低先可以求救
如此暈低左, 又同時打到電話求助?? 靈魂出曉?

吾怪得香港咁多曱甴冷血,因為有好多香港曱甴嘅鄉下係日本~

引用:
原帖由 jackiekwok 於 2021-8-31 06:29 PM 發表

近代醫學未咁發達之前甚至而家好多農村地方,女人都係靠自己生。

當然會增加唔少風險,但絕對可以自己生到的。
如果一路有作呢方面準備就係,但事出突然就。。。因為而家呢個係早產

與新冠病毒共存嘅因果關係…

出生率已經超低(低到近十年.  日本年年都減少6位數既人口)
仲要醫院咁既態度, 睇怕日本人口會直線下降.

都係嗰句啦,呢啲事唔係發生喺中國,就係好無價值嘅新聞,亦唔係乜嘢大件事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]