• 瀏覽: 16,359
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
+2
跟老美與病毒共存又一例証

南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-8-31 04:06 PM 發表

這個新冠疫情, 真係照妖鏡, 把政府管治能力, 制度優劣, 人民質素等.... 都完全暴露出來
以前靠把口亂吹, 可以呃人十年八年, 而家越吹越大鑊

正所謂: 新冠病毒, 專治不服..
巴菲特說,等到潮退,才知道誰在裸泳。

民主社會 ?
重視人權 ?    

冇人性的國家!

日日d9大陸清零政策嘅人睇下啦
醫療系統負荷唔到會發生乜嘢事

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-8-31 03:45 PM 發表
早前日本有位確診新冠肺炎的孕婦,在家養病期間突然病情惡化並有小產跡象,然而卻找不到願意收留她的醫院,最後被迫留在家中生產,救護人員趕到現場

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210824/506834269381857280639820.jpeg/gVYDc1D9oo-FwFIyx8wEYHZjT3pbvObExPghr8T4Ia8

日本婦產科 ...
這是自由世界帶給人們的其中一種樣辦,當然我覺得有些收費更高的醫院,應該都會接收,是否真的全部醫院去過就不得而知.
現今部份醫護人員唔代表一定係有醫德,邊個地方都一樣,好睇自己運氣~~~

如果發生係中國,俾人炒到去聯合國

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-8-31 03:53 PM 發表
RIP

崇日港人會當睇唔到呢單新聞
佢話我唔會過去生,唔關我事

日本國情

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-8-31 03:45 PM 發表
早前日本有位確診新冠肺炎的孕婦,在家養病期間突然病情惡化並有小產跡象,然而卻找不到願意收留她的醫院,最後被迫留在家中生產,救護人員趕到現場

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210824/506834269381857280639820.jpeg/gVYDc1D9oo-FwFIyx8wEYHZjT3pbvObExPghr8T4Ia8

日本婦產科 ...
你點可以講日爸壞話,你好快比人買起, 兼死全家。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-8-31 03:55 PM 發表
俾著港人會話交左稅係大晒,點解無救護車服侍
不過冇交稅嘅分分鐘惡撚過交左稅果d

願逝者安息 !
一路好走  !

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-8-31 05:04 PM 發表
如果發生係中國,俾人炒到去聯合國
應該會係.
但國內現今社會品質已越來越好,醫德也比以前好,應該很少遇到這樣的醫護. (起碼我有住了幾年的真實情況)

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-8-31 03:57 PM 發表
教精日黃畜情何以堪呀
放心...仆街黃甴會無視呢d新聞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]