• 瀏覽: 3,595
  • 回覆: 19
行政長官林鄭月娥表示,目前沒有計劃將能否進入處所與接種疫苗掛勾,但如果有另一波疫情,政府就迫不得已要考慮,屆時可能要以接種疫苗與否,劃分市民能否進入特定處所,但強調暫時未有此計劃或時間表。 林鄭月娥出席行政會議前表示,長者特別相信醫生,希望醫生令長者放心。她又認為長者的親友和子女都可以勸長者打針,例...

其實是誰令疫情不停反反覆覆呢?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1608365-20210831.htm

引用:
原帖由 moon2004girl 於 31-8-2021 12:54 PM 發表
行政長官林鄭月娥表示,目前沒有計劃將能否進入處所與接種疫苗掛勾,但如果有另一波疫情,政府就迫不得已要考慮,屆時可能要以接種疫苗與否,劃分市民能否進入特定處所,但強調暫時未有此計劃或時間表。 林鄭月娥出席行政會議前表示,長者特別相信醫生,希望醫生令長者放心。她又認為長者的親友和子女都可以勸長者打針,例...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1608365_1_L_20210831114458.jpg
咁即係一定會實行啦

咁其實好多家庭小朋友未夠12歲。或夠12歲,又唔想打伏必泰既。咁系無得一家去部份場合?咁整個香港我估停頓成半

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2021-8-31 12:54 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1608365_1_L_20210831114458.jpg
係真先講啦

咁樣做先至啱
睇下班小黃人仲敢唔打

諗得嚟就啱㗎喇,唔會到時拏手唔成勢

咁茶樓好快執得勁??好多中老唔敢打針/唔打得針,後生啲都好少飲茶,一家大細啲小朋友又唔打得,又入唔到
呢野都幾大獲

齊心協力,全民接種疫苗

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-8-31 01:41 PM 發表

咁即係一定會實行啦
曱甴大學生都要已經乖乖接種疫苗

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-8-31 01:41 PM 發表

咁即係一定會實行啦
你仲未打針??

即係即

引用:
原帖由 夜來人 於 2021-8-31 02:05 PM 發表
咁茶樓好快執得勁??好多中老唔敢打針/唔打得針,後生啲都好少飲茶,一家大細啲小朋友又唔打得,又入唔到
呢野都幾大獲
可以買外賣

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-8-31 01:53 PM 發表
咁樣做先至啱
睇下班小黃人仲敢唔打
大學強制,想回校就要打針

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 31-8-2021 02:13 PM 發表

你仲未打針??
我打哂兩針啦
只係奇怪,點解佢要等到八月尾先講
中學就快開學,佢地只可打復必泰,但d疫苗幾乎到期,依家先話可能強制打

輸入班確診外傭應該好快又爆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]