• 瀏覽: 5,946
  • 回覆: 102
+2
台灣軍方漢光37號演習將於今年9月中舉行,其中一個演練項目是軍機於屏東縣佳冬鄉戰備跑道進行升降。為確保演習當天順利,空軍

台灣軍方漢光37號演習將於今年9月中舉行,其中一個演練項目是軍機於屏東縣佳冬鄉戰備跑道進行升降。為確保演習當天順利,空軍周二(31日)早上在屏東基地內進行預演,卻疑似因天雨路滑,一架F16戰機竟衝出跑道,機頭直插跑道旁邊的土地。
綜合台媒報道,事發後消防人員到場灑水降溫,戰機機師送醫檢查,現場正由吊機將飛機吊回跑道,預演目前暫停。
台灣空軍司令部其後發新聞稿表示,花蓮基地一架機身編號6829的F16戰機,上午6時32分於屏北機場執行戰備跑道升降演練,降落時於戰備道末端滑出道面,經檢查機師安全、飛機輕微受損,詳細原因由國防部專案小組實施調查中。

呆省民兵組織好野
可以用老爺戰機係草地降落
勁過 湯告老斯嘅 TOPGUN

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210831/bkn-20210831083114484-0831_00952_001.html

島民: 唔洗問一定又係中國造既

拍套痴Gun 如何?

呆省網軍:連f16 也自動向我家菜皇跪地扣頭, 染指天下,指日可待也

今次無練彈射逃生嘅?

新款鏟泥機呃我唔到

尾國咸豐年機👍

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2021-8-31 09:03 AM 發表
拍套痴Gun 如何?
呆軍咁多老爺戰機,有得諗
幾時出動經國號

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2021-8-31 09:02 AM 發表
島民: 唔洗問一定又係中國造既
無法,呆軍預左俾解放軍擊落,要練習急降草地

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-8-31 09:05 AM 發表

呆軍咁多老爺戰機,有得諗
幾時出動經國號
消息人士透露,菜大 腫桶的停經號接近完成開發,準備替換老舊的經國號

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2021-8-31 09:05 AM 發表
尾國咸豐年機👍
黃黑傳媒 :
假圖!假圖!
係解放軍意外圖,中共P圖去誣捏美製戰機!

引用:
原帖由 武川耐富 於 2021-8-31 09:04 AM 發表
今次無練彈射逃生嘅?
好快啦,個「汗肛 」練習都未完

again again and again

醜出國際

又震攝到對面岸喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]