• 瀏覽: 31,521
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-8-27 07:50 PM 發表
8月27日,中國互聯網路信息中心(CNNIC)發佈第48次《中國互聯網路發展狀況統計報告》(以下簡稱《報告》)。《報告》指出,我國已成為6G專利申請的主要來源國。當前6G通信技術領域全球專利申請量超過3.8萬項,其中我國專利申請佔比 35%(1.3萬餘項,約合1.58萬件),位居全球首位。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2019/01/兩岸中國_fb.jpg ...
梁生都向北高申請做特首,申請成功嗎?

問下D井底黃L曱甴,係唔係偷佢老尾未來技術

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-8-28 07:07 發表

厚積薄發,中國也磨刀磨了10幾20年

一旦建立勢能,借個勢,後面咩都順利好多
唔怪之得, 依家中國科技, 越行越快啦.

好想換5G機,但P50只有4G版本

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-27 08:46 PM 發表

我用緊華為用在我兩年幾,仍然生龍活虎。
我部M20pro 都用咗差唔多3年,最近電量下降得好快,華為有提示叫我換電,但我想換P50, 所以還在觀望

用緊 5g, 已經好快不過唔係覆蓋好大。估唔到咁快就去到 6g

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-27 08:52 PM 發表

我用mate10仲耐過你
我部Mate9仲用緊

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-8-27 07:50 PM 發表
8月27日,中國互聯網路信息中心(CNNIC)發佈第48次《中國互聯網路發展狀況統計報告》(以下簡稱《報告》)。《報告》指出,我國已成為6G專利申請的主要來源國。當前6G通信技術領域全球專利申請量超過3.8萬項,其中我國專利申請佔比 35%(1.3萬餘項,約合1.58萬件),位居全球首位。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2019/01/兩岸中國_fb.jpg ...
訊息安全最重要

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2021-8-27 08:17 PM 發表

日日都話中國會監聽
到時5g 6g唔好用呀
外國咪一樣會監聽,唔係淨係中國嘅

引用:
原帖由 英國短毛 於 2021-8-28 08:11 發表

我部M20pro 都用咗差唔多3年,最近電量下降得好快,華為有提示叫我換電,但我想換P50, 所以還在觀望
灣仔道有個商場,上邊有啲鋪頭可以幫人換手機電池。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-8-28 00:36 發表

我今年才由3G手機升級到4G手機,已經覺得好夠用。
所以我呢部華為,用得幾耐就用幾耐。因為佢速度仍然好快,影相又靚。上到5 G 機,我都唔知有啲乜嘢需要咁快?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-8-28 12:36 AM 發表

我今年才由3G手機升級到4G手機,已經覺得好夠用。
美國和英國本土都類似進度………

引用:
原帖由 tkkay623MK2 於 2021-8-28 03:51 發表

我用緊移動20G個plan都係198一個月,一般夠用有突
點解唔換 5 G 機呢?最主要就係我仍然部華為行得好快,兼且我而家呢個係中港澳計畫,每個有20 G 任用,所以我唔想換。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-28 08:41 AM 發表

灣仔道有個商場,上邊有啲鋪頭可以幫人換手機電池。
攞去華為廠換都唔貴

引用:
原帖由 英國短毛 於 2021-8-28 09:36 發表

攞去華為廠換都唔貴
真的嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]