• 瀏覽: 31,530
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
+4
老美乖乖付專利費吧

引用:
原帖由 蕃茄傻仔湯 於 2021-8-27 08:04 PM 發表
英國仲未舖哂4G網絡呀,中國行到咁快叫歐美情何以堪
倫敦地鐵鋪緊4G
已經很叻
其他地區就2/3G慢活嗎!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-8-27 08:15 PM 發表

14nm制程唔使呆積電造啦,國內大把廠造到
7nm已來了
呆灣就快係咁先

咁快又6G  

我仲用緊  尊貴既 大哥大電話 

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-27 07:55 PM 發表
我仍然用緊4 G 機,我都希望有錢可以買一個5 G機。
我今年才由3G手機升級到4G手機,已經覺得好夠用。

5 G都未普及又6G...咁d塔咪又要拆過晒起過

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-8-27 08:12 PM 發表
我5G都未開始用
其實講到尾5G係要玩配套。。。即時語音翻譯,醫用即時遠距離控制,光學立體投射等
依d外設先係真正既5G義意, 但一件都未發展過 咁同4G有咩叉分別

尾國佬: 中國又偷我未發明的技術

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-27 08:00 PM 發表

最主要個 plan 用量大,而家冇嘢撈,又冇乜嘢需要部手機行得咁快。
我就夠用

引用:
原帖由 香港股市向下炒 於 2021-8-28 12:31 AM 發表
咁快又6G  

我仲用緊  尊貴既 大哥大電話 
古董,應該好值錢

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-8-27 07:50 PM 發表
8月27日,中國互聯網路信息中心(CNNIC)發佈第48次《中國互聯網路發展狀況統計報告》(以下簡稱《報告》)。《報告》指出,我國已成為6G專利申請的主要來源國。當前6G通信技術領域全球專利申請量超過3.8萬項,其中我國專利申請佔比 35%(1.3萬餘項,約合1.58萬件),位居全球首位。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2019/01/兩岸中國_fb.jpg ...
我移民咗去老美幾十年嘅親戚都仲係用緊3G咋陰功!

講就天下無敵...................

家陣5G還未全球普及應用... 中國已在6G科研領先全球... 美國佬又要老作什麼借口話中國偷取了牠的未來技術呢...

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-27 08:00 PM 發表

最主要個 plan 用量大,而家冇嘢撈,又冇乜嘢需要部手機行得咁快。
我用緊移動20G個plan都係198一個月,一般夠用有突

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]