• 瀏覽: 3,612
  • 回覆: 34
支援黑暴的所謂「612人道支援基金」死不斷氣,繼續發動眾籌禍害學生。該基金本月18日聲稱將停止營運並於10月底解散後,有人仍死心不息,繼續為黑暴基金籌款。

昨日在觀塘偉業街一幢商業大廈內有一個周末市集,大公報記者直擊場內有攤檔不但公然販售撐暴煽「獨」物品,更明目張膽為「612基金」籌款,氣焰囂張。而主辦市集的學生組織事後含糊其詞,辯稱屬誤會及擺錯物品。觀塘海濱廣場一個由區議會贊助的市集內,亦有攤檔公然販售煽暴的所謂「抗爭月餅」和燈籠,最後被主辦機構DQ。

該個聲稱由十間英國大學學生組織聯辦的慈善市集,設於觀塘偉業街一商業大廈的三樓,市集在剛過去的周六及周日一連舉辦兩天,每個攤檔租金由八百元至逾千元不等。大公報記者昨日在現場發現,市集約有50多個攤檔,主要售賣工藝品、飾物、精品、乾果零食等,在展廳大門右側是一幅高逾二米、長五米的「聯校慈善市集」布景板,有點像黑暴時常見的「毒牆」,寫有「香港人的市集陪着你走」字樣,並貼有手寫標貼。

黃屎黑暴心不死, 當法律冇到
612唔係解散? 眾籌落邊個袋?

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202108/23/AP6122e73fe4b08d3407d5d884.html

國安局又要出動了.

根本而家就唔可以比太多自由香港人, 淨係商場睇奧運都可以搞一大餐, 同埋一的唔等使嘅嘢, 好似呢的所謂"市集", 禁晒佢啦, 而家香港已經壞晒, 冇得救, 多樣嘢搞, 就只會多樣嘢煩, 要買嘢, 去街市, 超市, 商場, 搞咁多嘢把L咩!!

明顯有班人死心不熄,諗住換過招牌就繼續發財

十間英國大學學生組織<< 班友改個名又玩過??

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-8-24 08:10 AM 發表
根本而家就唔可以比太多自由香港人, 淨係商場睇奧運都可以搞一大餐, 同埋一的唔等使嘅嘢, 好似呢的所謂"市集", 禁晒佢啦, 而家香港已經壞晒, 冇得救, 多樣嘢搞, 就只會多樣嘢煩, 要買嘢, 去街市, 超市, 商場, 搞咁多嘢把L咩!!
治亂世必須用重典
國安法執行實在雷聲大雨點小,捉幾個漢奸,粉碎幾個恐佈組織,根本無補於是

懷疑政府內部有人粉飾太平,干預國安執法,拖警方後腿,縱容黑暴勢力

引用:
原帖由 happyhappyguy 於 2021-8-24 08:42 AM 發表
十間英國大學學生組織<< 班友改個名又玩過??
每天都有幾宗英國病毒輪入個案

咁多英國大學組織,咁要查一下濕鳩才子

老千呃YC傻仔!😶

請各位舉報國安

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-8-24 09:13 AM 發表

治亂世必須用重典
國安法執行實在雷聲大雨點小,捉幾個漢奸,粉碎幾個恐佈組織,根本無補於是

懷疑政府內部有人粉飾太平,干預國安執法,拖警方後腿,縱容黑暴勢力
根本當時黑暴事件, 就係有公營部門同暴徒裏應外合, 爆眼女已經係其中一個好例子, 所以呢的黃醫護, 黃社工, 教師, 宗教, 一定要大力整頓。

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-8-24 07:45 AM 發表
支援黑暴的所謂「612人道支援基金」死不斷氣,繼續發動眾籌禍害學生。該基金本月18日聲稱將停止營運並於10月底解散後,有人仍死心不息,繼續為黑暴基金籌款。

昨日在觀塘偉業街一幢商業大廈內有一個周末市集,大公報記者直擊場內有攤檔不但公然販售撐暴煽「獨」物品,更明目張膽為「612基金」籌款,氣焰囂張。而主辦市集的學生組織事後含糊其詞,辯稱屬誤會及擺錯物品。觀塘海濱廣場一個由區議會贊助的市集內,亦有攤 ...
同意
他媽的香港人,明目張胆寫
「香港人的市集陪着你走」
這些港毒字句
還有法治嗎

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-8-24 09:13 AM 發表

治亂世必須用重典

阿爺同美角下緊盤大棋,香港呢d雞毛蒜皮,係咁二捉下幾隻尾狗就已經太平了,費事再搞大啦,反正暫時唔再亂就可以第日慢慢炮制佢地。阿爺好忙的。

引用:
原帖由 鄉土專家 於 2021-8-24 10:58 AM 發表

阿爺同美角下緊盤大棋,香港呢d雞毛蒜皮,係咁二捉下幾隻尾狗就已經太平了,費事再搞大啦,反正暫時唔再亂就可以第日慢慢炮制佢地。阿爺好忙的。
仲有,剛剛都推遲左香港反制裁法,就知道棋要一步步下,不可急不可亂。

串謀洗黑$,偽解散!

主題標籤 #區議會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]