• 瀏覽: 24,632
  • 回覆: 229
黃人唔搭黨鐵,所以唔關事.

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-8-23 04:06 PM 發表

真係唔好坐港鐵喇,重有唔好去英國喇英國全國佈滿閉路電視㗎
英國倫敦是全世界閉路電視密度最高的城市,比台灣每一個路口最少4個鏡頭更多,唔知英國人偷竊咁多私隱是否用來買給共產黨

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 大腳傳中 於 2021-8-23 04:09 PM 發表
你有權選擇唔搭,公眾地方講私隱?
當年班黑暴話警察唔可以入港鐵站, 要求個小小職員畀膠袋

公眾地方私乜嘢隱啫

驚俾人影到跳閘?

1世5坐擋鐵又有咩好驚

刀影你5到

咁驚就唔好搭啦,仲要唔好出門口添呀,用八達通都check到你行蹤!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-8-23 03:45 PM 發表
近日有市民發現九龍塘港鐵站設有多部閉路電視,引起私隱憂慮。有乘客表示,理解港鐵站有安裝閉路電視的必要性,但希望港鐵不要濫用功能,以及依照法

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210823/506463777055576064065791.jpeg/9MvIVSkjttw45-OMZvDoA8RJ04_Bp_KaRJF9qUSRfak?v=w1280r16_9
乘客蔡小姐表示,明白在港鐵站有安裝閉路電視的需要,但對私隱安全仍然感到憂慮,「要裝都冇辦法,只係希望佢哋(港鐵)唔好濫用啲功能,同會依時刪除紀錄,唔好留住」。另一名乘客趙小姐亦對此感到擔心,擔心個人資料因而外洩,希望港鐵在這方面應多加注意,保護乘客私隱 ??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

蔡小姐趙小姐..其實你知唔知咩係私隱?
另外, 你係地鐵站出出入入, 又有咩私隱?

而且講人臉識別既人, 好心喇....網上已經大把program 用Python 做AI.....
個人臉識別唔係個CCTV 上面, 係背後既AI program 到做

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-8-23 04:41 PM 發表
對我來講, 係公眾地方多D CCTV係保障
你知啦, D暴徒最鐘意開摭之後私了, 
如果多D CCTV, 總會影到佢地收摭既時候, 仲可以追蹤到作案後犯人向乜野方向逃去, 
不過自從釘子健比人用CCTV踢爆佢講大話之後, 某些組織就好唔鐘意公眾地方有咁多CCTV, 曾經有D區議員仲建議要拆晒D天眼, 不過而家天眼仲係度佢地都已經唔係區議員了.
公眾地方裝閉路電視是防範賊人,保障正常市民,
作奸犯科,全心犯罪的人當然不會喜歡

驚嘅應該全部都係曱甴🤭

電梯內都有閉路電視,口邊常說侵犯私隱的人,以後不要再乘電梯了。黃屎黑暴就最侵犯人私隱,影大頭相,起底都是他們最喜歡做的。

D 曱甴成日失憶咁。831 成日叫地鐵交出閉路電視片段。唔俾就放火燒咁滯。
唔裝cam 點俾片呀?
呢次係回應2百幻撚的訴求呀,仆街。

好似智慧燈柱咁打爛哂佢囉,監察人咁衰

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 23-8-2021 03:45 PM 發表
近日有市民發現九龍塘港鐵站設有多部閉路電視,引起私隱憂慮。有乘客表示,理解港鐵站有安裝閉路電視的必要性,但希望港鐵不要濫用功能,以及依照法

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210823/506463777055576064065791.jpeg/9MvIVSkjttw45-OMZvDoA8RJ04_Bp_KaRJF9qUSRfak?v=w1280r16_9
呢個年代自己邊出賣自己私隱,呢邊就話人地侵犯私隱,傳媒你都未瞓醒呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]