• 瀏覽: 28,294
  • 回覆: 135
+5
引用:
原帖由 tomymt 於 2021-8-23 03:56 PM 發表

香港法例好奇怪,打死一、兩個人終生監禁,車死人最多坐三、四年?
因為以前得英國佬+特權+有錢人先有車..........立到咁重咪捉蟲

rip

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-8-23 11:12 AM 發表
死仆街的士佬害死人,dklm!😤
己經好多次大型意外係的士佬造成。

到底佢咩原因要抽頭轉線,嗰陣唔係紅燈緊咩?

合力救出來都吾掂

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-8-23 11:23 AM 發表

個人形住, 呢單絕非意外, 似恐襲多啲!!
係就希望查出幕後金主等等連根拔起,還香港人一個安心

RIP

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-8-23 10:56 AM 發表
大埔昨(22日)發生嚴重車禍,一輛沿廣福道行駛紅色的士「抽頭」越過雙白線爬頭後失控剷上安全島撞毀交通燈柱及扭撞向過路人群,引致當場做成1死9傷。據悉,一名於屯門醫院留醫的63歲姓宋的女傷者,今早7時05分不治,意外至今累積2死8傷。

https://fs.mingpao.com/ins/20210823/s00001/691ff815aebe03437644503c6da0d5bf.jpg
...
成件事最恐怖嘅係: 就算你乖乖遵守交通規則過馬路,都會有機會死於非命。

願死者安息。

RIP

死的士佬唔撞死自己

RIP

的士車頭仲強過call台中心

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-8-23 11:12 AM 發表
死仆街的士佬害死人,dklm!😤
撞死人又5使打靶,就算死十件八件一樣,法例過時應修訂

願死老安息。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-8-23 04:09 PM 發表
到底佢咩原因要抽頭轉線,嗰陣唔係紅燈緊咩?
我個人睇,頭兩架車已經停定紅燈,無咩可能會沖。仲要直撞燈柱,全無剎停。好大可能掣動已出問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]