• 瀏覽: 28,285
  • 回覆: 135
+5
呢個衝埋紅燈 應該要判重 20年啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-8-23 11:17 AM 發表

撞死2件咪坐2-3年 (大埔巴士死好多件都係10碌8碌)
滕條就7碌........
香港9官根本就弱能智.........
香港法例係咁,無論你一次過車死幾多人,最多都係判十年八年,但揸刀殺人絕對會終身

引用:
原帖由 kkk168 於 2021-8-23 10:56 AM 發表
大埔昨(22日)發生嚴重車禍,一輛沿廣福道行駛紅色的士「抽頭」越過雙白線爬頭後失控剷上安全島撞毀交通燈柱及扭撞向過路人群,引致當場做成1死9傷。據悉,一名於屯門醫院留醫的63歲姓宋的女傷者,今早7時05分不治,意外至今累積2死8傷。

https://fs.mingpao.com/ins/20210823/s00001/691ff815aebe03437644503c6da0d5bf.jpg
...
算是恐怖襲擊了

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-8-23 11:57 AM 發表

香港法例係咁,無論你一次過車死幾多人,最多都係判十年八年,但揸刀殺人絕對會終身
前面咪講左lor……….以前有車都係鬼佬+大粒點會重判........

有權修例lor.......因為垃圾員+9官都有車點會修.......咪自己捉蟲

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-8-23 11:57 AM 發表

判咁小
視人命如草芥

引用:

香港現在很奇怪
死傷當閒事

犯事,違例者就大把支援
大把權利
大把要求
大把求情理由
坐監大把福利

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-8-23 12:03 PM 發表

前面咪講左lor……….以前有車都係鬼佬+大粒點會重判........
家下唔修例.......因為垃圾員+9官都有車點會修.......咪自己捉蟲
再細心啲分類既話,就會發覺多一件事,同樣意外如果出事既車係商用車輛,例如巴士就會判重啲,然後就越嚟越細,貨車小巴的士嗰類,而判得最輕就係私家車

RIP.  

孕婦,小孩,老人..
血流成河
人間慘事

吾做D嘢大整頓
情何以堪?孕婦,小孩,老人..
血流成河
人間慘事

吾做D嘢大整頓
情何以堪?

唔係之前黑暴搞到DC9揾少咁多,個司機都唔洗咁駁。萍果,犯民,所有大大小小嘅黃畜,害死人。Rip

希望大家早日康復🙏

黃屍狗仲唔去獻花

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-8-23 11:17 AM 發表

撞死2件咪坐2-3年 (大埔巴士死好多件都係10碌8碌)
滕條就7碌........
香港9官根本就弱能智.........
香港法例好奇怪,打死一、兩個人終生監禁,車死人最多坐三、四年?

Rip
為咗快小小
搞到依加因快得慢了
仲要累埋啲無辜ge人
仲犧牲咗兩個人命😭

引用:

又睇下界差佬頸隻曱甴係咪絕對會終身lor

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]