• 瀏覽: 1,823
  • 回覆: 26
全國人大常委會會議今天(20日)閉幕,常委譚耀宗表示,委員長會議決定暫不表決有關把《反外國制裁法》納入《基本法》附件三的草案。行政會議成員

外國制裁法如不撤銷,反制裁法是事在必行絕無其他選擇

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/666378/反制裁法-暫緩納附件三-湯家驊料顧及-兩制-留討論空間

窩囊中共 小小反制裁法都唔敢放落附件三 點搞呀?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-23 08:49 AM 發表
窩囊中共 小小反制裁法都唔敢放落附件三 點搞呀?
係啊係啊,中共要支爆啦

唔好等喇,去馬啦。

反外國制裁法係針對美國,美國最近已經向中國放出善意,拜登任內中美關係只會有改善不會再惡化,呢個係中國暫時收起反外國制裁法在香港實施主要原因。

有冇睇到美國已經急於同中國傾商貿協議,美國到時應該會放棄對中國部分制裁,中國亦會作出某些讓步。

膽小中共

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-8-23 09:14 發表
唔好等喇,去馬啦。
中共敢咩?

又一次「講就凶狠,造就碌撚」.

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-8-23 08:47 AM 發表
全國人大常委會會議今天(20日)閉幕,常委譚耀宗表示,委員長會議決定暫不表決有關把《反外國制裁法》納入《基本法》附件三的草案。行政會議成員

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210810/501838959048003584540912.jpeg/Tu5AVl_T7ISfezuurv7VZusa17P5vlW4zpv91M6b_dQ?v=w1280r16_9
人地使你教

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-23 01:17 PM 發表

中共敢咩?
你傻少陣啦。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-8-23 18:53 發表

你傻少陣啦。
你分析下 點解中共唔敢? 唔好話中美冷戰緩和 我見唔到。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-23 07:00 PM 發表

仲未死心?

e+喺人地喺股市 sell, sell, sell。當局打壓自己企業,資金咪用行動表決囉

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-23 07:00 PM 發表

有可能架,當威脅到佢嘅政權,乜嘢都有可能。歷史清楚告訴我們

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]