• 瀏覽: 14,060
  • 回覆: 25
呢排係咁叫中國去阿富汗投資
其實係要脅緊中國,唔俾錢就搞新疆西藏
發窮惡同北韓肥仔成日威脅發射一樣

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-8-22 10:01 PM 發表
即係你覺得塔利班會好似曱甴咁on9
以為自己打得贏中共?

on9

引用:
原帖由 kim_12346 於 2021-8-22 10:11 PM 發表

以為自己打得贏中共?
曱甴思維永遠都係中國受威脅, 中國將崩潰

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-8-22 10:01 PM 發表
你知唔知阿富汗有幾多資源,阿富汗人根本唔識利用,中國正正係稀土 專家,佢地可以用最平,同污染最少去開采稀土既技術, 據專家估計,阿富汗擁有若 三萬億美元稀土,根本就係肥魚一條。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2021-8-23 07:56 AM 發表

你知唔知阿富汗有幾多資源,阿富汗人根本唔識利用,中國正正係稀土 專家,佢地可以用最平,同污染最少去開采稀土既技術, 據專家估計,阿富汗擁有若 三萬億美元稀土,根本就係肥魚一條。
其實阿富汗現時最重要係先穩定局勢, 平定內亂, 安定民心, 得到中國支持係最重要, 除了天然資源, 最重要係阿富汗既地理環境將會係中國最重要既經濟及軍事既合作夥伴之一, 瓦罕走廊係一帶一路必經之路, 所以阿富汗發展潛力真係好大

叫去投資就係勒索?高呀...🤭🤭🤭

引用:
你即係話塔利班配合緊美國?
美國請中國去擺平塔利班,
而塔利班邀請中國去阿富汗投資, 雙劍合碧?

國家級做亊,有明有暗。阿富汗與各大國之間的線從來未斷。以後的亊;一早預計好。

要記住, ISIS=Al Qaeda=Taliban
都係由民主邪教阿美利堅共和國培植出黎嘅恐怖主義怪胎.
你可能會搵到有關佢哋唔同嘅地方, 但核心係一樣.

引用:
只有美國人會勒索人
阿富汗d錢就係比美國搶左唔遠
美國正一大種黑衣

身邊好多阿富汗朋友都話塔利班好民主
做到野👍🏻👍🏻又尊重女性,可自由選擇服飾及宗教
真正民主

投資唔系捐款!

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-8-22 22:01 發表
老美一直叫啲盟友同假想敵投資落佢啲就爆煲嘅債券樹...

引用:
原帖由 kim_12346 於 2021-8-22 10:11 PM 發表

以為自己打得贏中共?
唔駛打贏丫

成日包庇伊斯蘭國 宣揚聖戰 大陸佬唔煩?

佢哋係冇打贏美國 不過煩到美國都走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]