• 瀏覽: 2,361
  • 回覆: 49
機場管理局宣布,9月起包括航空公司職員在內的特定群組機場員工,都必須接種新冠疫苗,不得以陰性檢測結果證明取代,醫療豁免亦不獲接納。食物及衞生

今次真的是百份百一定要打針了,連醫療豁免都不認可,即是醫生說不能接種的也得接種了,一些接種了首針後出現嚴重反應差點沒命的人,又是否應該繼續接種第二針!?陳局長有否當這些人是人呢!?

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 制打疫苗合理-涉健康理由唔打針或要調職

熱賣及精選
醫生係咪都話唔得架啦
身體無特別咪接種
一係買張6合彩

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-8-21 10:46 AM 發表

醫生係咪都話唔得架啦
身體無特別咪接種
一係買張6合彩
有些人接種了首針後差點沒命的人,又是否要迫他們接種第二針!?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-21 10:49 AM 發表

有些人接種了首針後差點沒命的人,又是否要迫他們接種第二針!?
當然唔接啦
差D無命就不要接了

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-8-21 10:51 AM 發表

當然唔接啦
差D無命就不要接了
那這些人被炒後又怎樣生活呢!?食風嗎!?

經常呀G呀draw
咁驚唔好做囉 大把綜援

支持

晨早就應該強制啦, 做乜都拖泥帶水.

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-21 10:49 AM 發表

the job is too dangerous for these people

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-21 10:52 AM 發表

if the get infected and spread and kill others, u think it is okay?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-21 10:52 AM 發表

咪申請 綜援囉
玩小D

引用:

人在香港不用食風的
社署有免費飯介紹你去食

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-21 10:43 AM 發表

機場管理局宣布,9月起包括航空公司職員在內的特定群組機場員工,都必須接種新冠疫苗,不得以陰性檢測結果證明取代,醫療豁免亦不獲接納。食物及衞生

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/1edfec0694d3be24c1f5066002324db3/stheadline/inewsmedia/20210821/share_2021082109492480339.jpg ...
你打咗未,我三月頭已經打咗!

引用:

佢哋差點沒命係唔係肯定同接種疫苗有直接關係先?有冇有權威嘅醫生肯為佢哋作證?我都常常差點沒命,可唔可以話跟你討論完之後,俾你激到心臟病發差點沒命!之後又入你數呢?

引用:

人哋冇話炒佢哋,只係調職,你唔好老作!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]