• 瀏覽: 3,681
  • 回覆: 16
【22:40更新】警方新界北總區重案組人員經進一步調查,今日(19日)在元朗拘捕一名87歲姓黃本地男子,涉嫌參與暴動及串謀有意圖而傷人;他現正被扣留調查。據悉,被捕男子上周在街站聲稱有參與7.21白衣人襲擊事件。被捕男子已獲准保釋候查,九月中旬向警方報到。

多謝華記正能量協助警方找到721暴動案疑犯,警方應比個好市民獎佢。

新聞來源連結:

https://m.mingpao.com/ins/港聞/art ... 八旬翁涉7-21襲擊事件被捕-獲准保釋

87歲吹水就當真……若係真嘅比個87歲打到都真抵死

厚此薄彼 政治正確就無問題
自己申請坐監都無事。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-19 11:16 PM 發表
87歲吹水就當真……若係真嘅比個87歲打到都真抵死
警方已睇cctv認出疑犯係現場喎!吹水嘅就唔會拉啦!

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 23:18 發表

梗係有證據先拉 班藍絲成日都雙標啦

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-19 11:19 PM 發表

梗係有證據先拉 班藍絲成日都雙標啦
藍絲成日想警方用國安法拉哂啲黃絲,小心小心。

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 11:18 PM 發表

係現場又點……林卓廷夠係現在喇唔通三白眼比個87歲打係就抵死咁廢

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-19 11:28 PM 發表

係現場又點……林卓廷夠係現在喇唔通三白眼比個87歲打係就抵死咁廢
林卓庭咪比警方告參與暴動囉!其實係現場而當時發生暴動已經違法。當年最出名係某個監獄發生暴動最後所有人有冇參與都罪成。唔洗打人架。

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 11:32 PM 發表

林卓庭咪比警方告參與暴動囉!其實係現場而當時發生暴動已經違法。當年最出名係某個監獄發生暴動最後所有人有冇參與都罪成。唔洗打人架。
乜係咁咩……點解咁多黑衣人唔告

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-19 11:34 PM 發表

乜係咁咩……點解咁多黑衣人唔告
當時有二百幾個白衣人告得個7個

無得可憐。

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 11:35 PM 發表

當時有二百幾個白衣人告得個7個
黑衣人呢……佢哋話有200萬+1依家告咗幾個

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 11:32 PM 發表

但有個官話係見證歷史一刻喎

引用:
原帖由 啤一啤 於 2021-8-19 11:42 PM 發表

但有個官話係見證歷史一刻喎
其實得一個方法話無罪就係睇風景。不過搞笑係咁好睇警方40分鐘都未黎到。

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-8-19 11:45 PM 發表

其實得一個方法話無罪就係睇風景。不過搞笑係咁好睇警方40分鐘都未黎到。
都唔搞笑嘅
黑衣成日話警方未舉旗
唔應該有行動架嘛
可能初初嚟嗰兩個pc
返咗去警局攞旗呢!😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]