• 瀏覽: 14,693
  • 回覆: 114
係咪有內情,根本孟晚舟唔想返中國?!

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-8-20 05:24 發表

你係咪洩漏咗國家機密? 中國唔係話嗰兩單加拿大人案同孟晚舟案無關嘅咩?
加拿大都話孟晚舟案同政治無關!

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-8-20 07:42 AM 發表

加拿大都話孟晚舟案同政治無關!
係啊,拉孟晚舟係引渡條例嘛。香港都有類似條例的。加拿大算係咁啦,拉咗仲可以住大屋著靚衫。比較快必佢好好多啦。

政府咩指示

劇本係 加拿大法官下個月就會頭暈身興入院治療,無法繼續為引渡案作出裁判。由於重審會對被告不公平,所以決定終止案件,放人。

不如去到2099先裁決日期呀!玩嘢

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-8-19 09:56 AM 發表
中國電訊設備商華為副董事長孟晚舟引渡案在加拿大的審訊結束,未有即時宣判,加拿大卑詩省最高法院法官霍姆斯表示,會在10月21日公布裁決日期。 內地傳媒報道,預計會在10月下旬或之後有裁決。 加拿大總理杜魯多早前宣布,提前在9月20日舉行大選,報道引述觀察人士認為,法官顯然是希望將這宗案件,交由大選之後新上任的加拿大司法部長來處理。

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/GtJQQK30q7hpCtvkLLgH2A--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMDtjZj13ZWJw/https://s.yimg.com/os/creatr-uploaded-images/2021-08/05d4d190-0080-11ec-ba7d-1c9e06317623孟晚舟引渡案審訊結束 ...
孟晚舟最高刑罰都唔使死,況且依家唔係判佢有無罪,係過唔過檔比美國。
響中國手上果兩件加拿大其中一件已經凍過水,另一件依家仲玩上訴。
剝花生吧。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-8-20 05:25 AM 發表

老僧飢不擇食。。。😵
想食軟飯嘛

慢慢周!
被引渡是必然的,不停上訴打官司只是拖長時間,被引渡到老美又有慢長的官司,真係要打幾十年官司,最著數的係律師!

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-8-19 09:59 AM 發表
點解要等到10月21日先公布裁決日期﹖這句其實是不是廢話﹖直接少少公佈幾時係裁決日期就可以,做這一步簡直係多舊魚
你知唔知你自己噏乜嘢, 佢依家未決定 幾時才決咁點公佈日期

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]