• 瀏覽: 112,846
  • 回覆: 484
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-8-18 12:36 PM 發表

無抗體都唔係問題?
咁咪永遠清唔到零?
不符習主席嘅政策目標喎?
全世界冇統一既防疫措施, 清零根本只是口唬, 實際是不可能的任務

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-8-18 12:03 PM 發表
其實 伏必泰 和 科興 產生的抗體 係咪一樣?
我所知道既係一個死物(科興)一個生物(伏必泰), 所以選擇伏必泰最好是年輕及抵抗力強既人比較合適. 但,都係嗰句,接種了一樣有機會感染到病毒,衹係對抗性佔優些及同化在一起.(個人想法)

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-8-18 12:03 PM 發表
其實 伏必泰 和 科興 產生的抗體 係咪一樣?
產生既量唔一樣, 但下跌呢樣就全部疫苗都一樣.

https://health.mingpao.com/delta變種病毒擴散-以色列數據-biontech疫苗保護效率下跌/
Delta變種病毒擴散 以色列數據:BioNTech疫苗保護效率下跌仍有效避免重症

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210420/bkn-20210420162909936-0420_00822_001.html
科興疫苗應對南非變種病毒抗體水平跌7成 復必泰跌9成

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-8-18 11:53 AM 發表
注射科興疫苗人士的抗體水平常或不足,中文大學呼吸系統科講座教授許樹昌的研究發現,接種者數月內的抗體已跌至偏低水平,令他感到詫異,今日(18

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210413/458678094618693632789204.jpeg/g556HkIrwJ8IYcxft7CzZaYEI-OCKS8E2jysM_w8rDM?v=w1280r16_9 ...
我對結果一點不感到詫異!

第三針科興抗體增加7倍會唔會勁得滯呀?香討好多人話唔係多就好,過多反而有害,史稱「抗體過量」理論!

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-8-18 12:50 PM 發表

全世界冇統一既防疫措施, 清零根本只是口唬, 實際是不可能的任務
咁咪沒完沒了?
無結局嘎?

阿磚家知唔知以色列發生緊乜事??

現代版黑太陽 731, 用活人來研究,被溝針的人仕之後健康逆轉,醫療費用是否由教授擔起?

枝垃圾係咁上下啦 傻閪

打第三針係咪政府決定? 冇聽過

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-8-18 12:53 PM 發表

咁咪沒完沒了?
無結局嘎?
等到有藥有效醫好個病毒, 世界就自然當無事發生回復正常
好似傷風感冒一樣, 冇人會要求清零, 零傳染, 因為傷風感冒有藥醫冇咁易死人

即是4兄疫苗,保護力只是曇花一現

保護力差,為何許X昌專家引入???

最終他又不打此款疫苗

有啲所謂專家真係信唔過!我只信事實數據,事實係最近好多打完兩針服變態嘅都感染,我宜家打完服必泰嘅朋友而家都震撚過貓王

如果第三針能有效提高防疫,真係希望快d打埋。

我自己本身打科興,其實也不介意溝針。其實大家也無需標纖同政治化,總之打左為人為己都係好。

抗體水平多又點, 打完無耐都中招就日日都聽到, 根本無一隻疫苗係有效

引用:
原帖由 fcw99 於 2021-8-18 12:35 PM 發表

以色列今日有7803單
大量接種咗輝瑞疫苗都係咁多確診 🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]