• 瀏覽: 35,676
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+7
林鄭唔好有頭威冇尾陣 ! 攪掂埋律師會啦!

特首林鄭月娥今日(17日)早上出席行政會議前見記者,首次回應民陣解散。林鄭月娥表示,民陣自願、自行解散與言論、集會等自由無關,不接受外國批評港府「打壓自由」的說法,又強調自由並非沒有限制。
她指有關團體涉嫌觸犯「紅線」,解散是「唯一選擇」,但解散並非「免責條款」。提到律師會下周改選,林鄭表明若律師會被「政治化」、由政治凌駕法律專業,政府會考慮終止合作關係。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/664462/直播-林鄭月娥-律師會若被政治凌駕法律專業-考慮終止合作關係

早一年識得咁講咪醒囉, 可惜係中央出咗聲先呢.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-8-17 10:45 AM 發表
中央定調了
她冇得SAY NO
因她都怕

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-8-17 10:23 AM 發表
林鄭唔好有頭威冇尾陣 ! 攪掂埋律師會啦!

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210810/501710667095478272263859.jpeg/x4S1lq5ZDfZUxSJ7m0Kyde2TLHlVuKa_KpPvvSqT770?v=w1280r16_9

特首林鄭月娥今日(17日)早上出席行政會議前見記者, ...
一定要襯勢打柒 班 破壞香港 黃黑暴曱甴! 黑暴 以為自己有美國佬撐 可橫行無忌 四處破壞香港丶剝奪市民生活自由。

不要大隻廣

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-8-17 10:45 AM 發表
同意

應該早就不應該讓他們律師任意妄為,
怎么可以肆意為犯人辯護,
根本犯人未認罪前就不可見律師,

咁屍底華呢?

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-8-17 10:48 AM 發表
睇怕呢幾年香港都無運行
打工仔自己睇路啦
係黑暴果兩年,有邊日係有運行?
有班暴徒重大大聲叫美國制裁香港tim

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-8-17 10:48 AM 發表
睇怕呢幾年香港都無運行
打工仔自己睇路啦
都係科文仔好做!

提示: 違規內容已被屏蔽
陳笑始都係政治凌駕專業, 可唔可以即時終止合作?

引用:
佢鬼夠膽講!望清佢個咀?有條木偶線扯住架

萬惡訟為首
百毒政掍為先

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]