• 瀏覽: 1,463
  • 回覆: 9
+2
【本報綜合報道】阿富汗武裝組織塔利班上周六攻佔巴爾赫省首府馬扎里沙里夫後,洗劫當地軍閥杜斯塔姆(Abdul Rashid Dostum)住處,同時搶掠政府軍及美軍大批武器。

阿富汗老美軍閥走狗跟當年國民黨蔣軍閥一樣,帶同中國黃金國寶夾著尾巴跳跑了(註:現今台北博物館所有國寶都是蔣軍閥走狗從南京偷去台灣省的)

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210816-0816_00180_002/武裝分子洗劫軍閥--搶去美軍大批武器

請問我地的國家有無參乳是次行動 ? 

王毅接見塔利班的目的是什麼 ? 

台灣比左咁多個億買美國過期武器, 而家塔利班唔駛錢又新又多過你.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-17 02:38 AM 發表

阿富汗的「西貢時刻」來臨 親美偽政府 雞飛狗走
https://www.youtube.com/watch?v=2fGULSCvtJ8

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-17 02:38 AM 發表

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-8-17 02:50 AM 發表
台灣比左咁多個億買美國過期武器, 而家塔利班唔駛錢又新又多過你.
呢個好笑

引用:
原帖由 普京大帝 於 2021-8-17 02:16 AM 發表
【本報綜合報道】阿富汗武裝組織塔利班上周六攻佔巴爾赫省首府馬扎里沙里夫後,洗劫當地軍閥杜斯塔姆(Abdul Rashid Dostum)住處,同時搶掠政府軍及美軍大批武器。

阿富汗老美軍閥走狗跟當年國民黨蔣軍閥一樣,帶同中國黃金國寶夾著尾巴跳跑了(註:現今台北博物館所有國寶都是蔣軍閥走狗從南京偷去台灣省的):smil ...
當年好多黃金同太平輪一齊沉左落舟山

美國正仆街

引用:
原帖由 lpj88 於 17-8-2021 02:50 發表
呆灣仲要搵雞排妹幫特朗普吹蕭

尾君命重要,舉旗問好

附件

mmbiz.qpic.jpg(43.94 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]