• 瀏覽: 25,308
  • 回覆: 74
+4
【on.cc東網專訊】今午(15日)5時許,一名女子疑從粉嶺嘉盛苑嘉揚閣墮樓,直墜地面昏迷不醒,街坊發現報警求助。救護人員到場經檢查後,證實事主當場不治。警方封鎖現場,正調查其身份及輕生原因。

又一件

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/粉嶺女子高處墮下-命殞當場-102037993.html

大圍新翠邨22歲女子墮樓 昏迷送院不治 | 頭條日報

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2169196/即時-港聞-大圍新翠邨22歲女子墮樓-昏迷送院不治

大圍新翠邨一名22歲女子,今早疑於新傑樓一走廊墮樓,昏迷送院不治。

今日好多人跳樓,唔通係趁七夕。。。

女 · 22歲 · 好可惜

年輕既, 情人節前後都係一個大關日子,

過到就無事,

其實人一世物一世,無咩過唔到既,有挫折感時,同一時遇到憤怒和失望相關,但只係人生一時, 不是全部,

要冷靜管理情緒或找朋友傾訴,家長從小就要教育小孩承受各種壓力.

放眼世界,活在香港比起活在貧苦國家,天災人禍不斷,香港人真係幸福好多架啦. 人要睇遠啲, 睇開啲, 咪只識同內地比較, 試下同印度, 海地, 阿富汗, 以至美國疫情, 日本疫情, 放下無為又不值得既偏見, 平心比較一下.

又多隻遊魂女野鬼.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-8-15 08:04 PM 發表
又多隻遊魂女野鬼.
22歲, 家人可憐啲. 養到咁大就咁走鬼咗, 父母點算好呢?

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-8-15 08:01 PM 發表

過到就無事,

其實人一世物一世,無咩過唔到既,有挫折感時,同一時遇到憤怒和失望相關,但只係人生一時, 不是全部,

要冷靜管理情緒或找朋友傾訴,家長從小就要教育小孩承受各種壓力.

放眼世界,活在香港比起活在貧苦國家,天災人禍不斷,香港人真係幸福好多架啦. 人要睇遠啲, 睇開啲, 咪只識同內地比較, 試下同印度, 海地, 阿富汗, 以 ...
再唔係買張機票去英國做難民囉.天無絕人之路

Rip 🙏

近來全部滅口都是當日的曱甴旺地
點解呢?

真係睇唔開既,去英國跳啦,至少可以喺佢地覺得好自由既地方入土為安。

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-8-15 08:01 PM 發表

過到就無事,

放眼世界,活在香港比起活在貧苦國家,天災人禍不斷,香港人真係幸福好多架啦. 人要睇遠啲, 睇開啲, 咪只識同內地比較, 試下同印度, 海地, 阿富汗, 以 ...
剛聽左葉倩文瀟灑走一回

我拿青春賭明天 你用真情換此生
歲月不知人間 多少的憂傷
何不瀟灑走一回

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-8-15 20:14 發表

22歲, 家人可憐啲. 養到咁大就咁走鬼咗, 父母點算好呢?
有家庭溫暖, 又點會跳?

引用:

過到就無事,

生活喺人類自由指數排名尖端既城市都覺得唔夠自由,可能死真係唯一選擇

RIP.  

引用:

過到就無事,

天竺的問題是源於沒有民族覺醒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]