• 瀏覽: 10,846
  • 回覆: 94
+2
今 (15日)清晨約5時,警方接到屯門良景邨街坊報案指,一名男子於良萃樓一梯間以皮帶上吊,街坊隨即將皮帶解開,救下男子,他昏迷不醒,由救護車

今 (15日)清晨約5時,警方接到屯門良景邨街坊報案指,一名男子於良萃樓一梯間以皮帶上吊,街坊隨即將皮帶解開,救下男子,他昏迷不醒,由救護車送往屯門醫院搶救後,證實不治。警方調查後,證實死者為姓胡(23歲)男子,警方在現場並無檢獲遺書,稍後會驗屍確定死因,案件仍在調查中。消息稱,胡為網絡編輯,家住秀茂坪

男事主家人情緒低落,並透露事主近日未見有異樣,指他於一個電台工作個多月,對電台工作感興趣,曾參與DJ訓練班。男事主年幼時居於良景邨,後來已搬往秀茂坪居住,周末會返回良景邨探望親友,沒料到會於該處輕生。

究竟一個網絡編輯係做乜嘢? 23歲做到編輯咁勁!
明明係做緊自己興趣嘅嘢應該好開心至係! 搞到要自殺? 唔通...?  
又會唔會被...? 被人篤灰? 被人...? 樓主諗唔到...原因
各位有無頭緒?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/663761/珍惜生命-23歲網絡編輯-屯門良景邨梯間上吊亡

晚晚冇覺好瞓, 夜夜擔心啪啪啪,警察,開門,ppp....

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-8-15 05:22 PM 發表
會唔會被兄弟...?

會否C了
兄弟爬山各有各走

家住秀茂坪
走去屯門自殺 ?

電台?邊一間?係咪其實係網台?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-8-15 05:29 PM 發表
家住秀茂坪
走去屯門自殺 ?
良景邨良萃樓居民, 真係疑得佢死囉!

系系連登發帖果班網絡人士啊。系既話。可能系知道得太多

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-8-15 05:22 PM 發表
又好似幾合邏輯喎

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-8-15 05:32 PM 發表
D閉路電視又咁橋壞咗 
乜公屋走廊有cctv?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-8-15 05:30 PM 發表

良景邨良萃樓居民, 真係疑得佢死囉!
農曆7月
走黎自殺
良景邨良萃樓居民
多得佢唔少

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-8-15 05:34 PM 發表

農曆7月
走黎自殺
良景邨良萃樓居民
多得佢唔少
佢返黎探朋友

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]