• 瀏覽: 10,920
  • 回覆: 29
佢好都有今日了

依次敗退應該好睇的,美國出錢買怕塔利班;請佢地留番條路好走,唔好趕盡殺絕。

韓戰輸
越戰輸
阿戰又輸
美國只有精良武器,卻沒有拼死一戰既決心。

愈快愈好!

引用:
原帖由 polyglobe 於 2021-8-16 12:59 AM 發表
韓戰輸
越戰輸
阿戰又輸
35萬裝備精良的 阿富汗政府軍 不敵10萬 塔利班!!

哈哈哈哈  
怎麼這麼好笑

美國都是怎麼 訓練 他們的盟友的  

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-8-16 04:05 AM 發表

35萬裝備精良的 阿富汗政府軍 不敵10萬 塔利班!!

哈哈哈哈  
怎麼這麼好笑

美國都是怎麼 訓練 他們的盟友的  
實在太似當年國共之爭,國民黨敗走的情況。。。
國民黨咁橋又係美國支持。。。🤣🤣🤣

不道德干涉別國內政,
沒有好報!!!!必定輸硬!!!

以前美國損人利己,跟住係損人不利己,現在係損人又損己,都唔知搞乜。

用崩潰形容毫不誇張

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-8-16 04:57 AM 發表

實在太似當年國共之爭,國民黨敗走的情況。。。
國民黨咁橋又係美國支持。。。🤣🤣🤣
塔利班將客布爾圍而不打,根本就係北平模式,有段子手就話係咪上次天津訪問送左套《大決戰》畀佢,吸收左東方神秘智慧~

印銀紙同打仗邊樣叻?
 大家有眼睇

引用:
原帖由 polyglobe 於 2021-8-16 12:59 AM 發表
韓戰輸
越戰輸
阿戰又輸
大佬,美國是移民國家,大家看錢才去的。

你要美國軍人拼死一戰?
很明顯不可能啦。

移美第一代一定沒甚麼愛國理念,後代又因美國政治取態就是搞對立,培養不出民族心,何來為國捐軀?
美國電影業界想搞民族心,出了很多大美國主義電影,可惜政治破壞,就是不行,只增加了不少崇美外國人。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-8-16 10:52 AM 發表
印銀紙同打仗邊樣叻?
 大家有眼睇
美國大印銀紙,係驚將來一旦同中國斷交無廁紙用,用美廢鈔嚟。。。🤣🤣🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]