• 瀏覽: 29,057
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
+2
辛苦了警察

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2021-8-15 01:20 AM 發表
中央已經出咗聲,律司會如果再唔公正審案,可能會被修正
係必須撥亂反正

67歲可以有幾可疑?夠狠已一棍扑濕佢啦!香港警察衰在太有節制!

不同類型的原因襲警而發生的時間比較近,不需大做文章。

傻佬發現案

引用:
原帖由 whoamiar 於 2021-8-15 01:17 AM 發表

你應該改名, 沒能力使用大腦適合你多D, 哈哈!!
好名!

嚴懲

引用:
原帖由 luckkong 於 2021-8-15 12:34 AM 發表
又關曱甴乜L野事呀!
樓主究竟自己有無睇內文呀?

一個係成67歲阿伯!
另一個就非華裔唔知乜青!

內容中的所謂襲警,
係講緊同捉痴線佬人一樣,
反抗拒捕其實撞傷警察,
in case 是一定會加控襲警罪咁解呀!
我都唔讚成講曱甴先

不過,原來深黃破了案了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-15 12:01 AM 發表
今日(14日)晚上發生兩宗襲警案,於晚上7時許,兩名男警於觀塘佳廉道近翠屏道巡邏時,發現一名姓楊67歲男子形跡可疑,遂上前截查,惟男子拒絕合作及企圖逃走,警員遂上前制服,男子不斷掙扎及反抗,更推開兩名警員並用額頭撞向其中一名警員頭部,男子最終被制服,涉嫌襲警被捕。事件中一名軍裝警員及一名便衣警員分別手部、鼻受傷,輕微擦損,被捕男子則面及膝頭受傷,3人同被送往聯合醫院治理。案件交由觀塘警區刑事調查隊 ...
67籃c巴

凡事思維單一化 不理性評論十分不知所謂

2男打4警? 警察有d弱

差不多肯定是餘下的黑暴, 見一個拉一個

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-15 12:01 AM 發表
今日(14日)晚上發生兩宗襲警案,於晚上7時許,兩名男警於觀塘佳廉道近翠屏道巡邏時,發現一名姓楊67歲男子形跡可疑,遂上前截查,惟男子拒絕合作及企圖逃走,警員遂上前制服,男子不斷掙扎及反抗,更推開兩名警員並用額頭撞向其中一名警員頭部,男子最終被制服,涉嫌襲警被捕。事件中一名軍裝警員及一名便衣警員分別手部、鼻受傷,輕微擦損,被捕男子則面及膝頭受傷,3人同被送往聯合醫院治理。案件交由觀塘警區刑事調查隊 ...
面對非華裔既人士, 警察要小心 D

引用:
原帖由 深海鯨魚 於 2021-8-15 02:21 AM 發表

律師會 負責審案咩!?你搞清楚律師同法官未呀?
就等於教協一樣,教協好多都無教書既啦,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]