• 瀏覽: 29,011
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
+2
今日(14日)晚上發生兩宗襲警案,於晚上7時許,兩名男警於觀塘佳廉道近翠屏道巡邏時,發現一名姓楊67歲男子形跡可疑,遂上前截查,惟男子拒絕合作及企圖逃走,警員遂上前制服,男子不斷掙扎及反抗,更推開兩名警員並用額頭撞向其中一名警員頭部,男子最終被制服,涉嫌襲警被捕。事件中一名軍裝警員及一名便衣警員分別手部、鼻受傷,輕微擦損,被捕男子則面及膝頭受傷,3人同被送往聯合醫院治理。案件交由觀塘警區刑事調查隊第四隊跟進。於相隔不足半小時,上環德輔道西57號對開發生另一宗襲警案。一名年約21歲的非華裔男子疑沒有戴口罩,遭兩名男警員截查。男子突然反抗及推撞兩警,隨即涉嫌襲警及拒捕被捕,兩警員分別眼及胸口受傷,被送院治理。

曱甴仍未清除, 係九官放走, 香港警方還需努力

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/663719/半小時內兩宗襲警案-4男警送院治理-2男被捕

開車撞警車坐八周
襲警 冇人事
用籐條就重啦
七年

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-8-15 12:24 AM 發表
開車撞警車坐八周
襲警 冇人事
用籐條就重啦
七年
冇計, 根本司法這班9官當道, 打壓支持政府的, 放生那班攻擊政府, 有這個司法山頭為曱甴把關, 香港有乜理由唔亂?

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-8-15 12:24 AM 發表
開車撞警車坐八周
襲警 冇人事
用籐條就重啦
七年
香港法官不知所謂.

又關曱甴乜L野事呀!
樓主究竟自己有無睇內文呀?

一個係成67歲阿伯!
另一個就非華裔唔知乜青!

內容中的所謂襲警,
係講緊同捉痴線佬人一樣,
反抗拒捕其實撞傷警察,
in case 是一定會加控襲警罪咁解呀!

引用:
原帖由 luckkong 於 2021-8-15 12:34 AM 發表
又關曱甴乜L野事呀!
樓主究竟自己有無睇內文呀?

一個係成67歲阿伯!
另一個就非華裔唔知乜青!

內容中的所謂襲警,
係講緊同捉痴線佬人一樣,
反抗拒捕其實撞傷警察,
in case 是一定會加控襲警罪咁解呀!
深藍沒有思考能力的.. 同佢地講道理慳返啖氣..

引用:
開車撞警車坐八周
襲警 冇人事
用籐條就重啦
七年
太多狗官啦

警員有受傷, 入院檢後出報,
明明係過程中受傷, 當然就是報襲警案,
有假放又有工傷claim!
唔通玩送人情, 寫自已弄傷咩?
打扮普通工都識啦, 仲要係做警察,
高危行業?

所以news story教大家,
出街犯法遇上警, 最好合作為妙,
多多動作再玩反抗的話,
隨時加多你一條襲警, 自找的吧!
尤其news中那件67!

真正碌柒!

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-8-15 12:41 AM 發表

真係話你戇鳩驚你嬲,67歲一定係禾哋班銀髮族老黃屍啦。。。

都係個句, 既然青山唔夠位, 建議政府建多D監倉, 關哂班痴線仔入去慢慢歎啦

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-8-15 12:41 AM 發表

你應該改名, 沒能力使用大腦適合你多D, 哈哈!!

犯罪天堂

中央已經出咗聲,律司會如果再唔公正審案,可能會被修正

又係黃💩曱甴廢老

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-8-15 01:09 AM 發表

真係話你戇鳩驚你嬲,67歲一定係禾哋班銀髮族老黃屍啦。。。
你唔係想話蕭若元,葉德嫻一族吖嘛!
天生壞人變老啫

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]