• 瀏覽: 38,605
  • 回覆: 272
+5
全球多個地區樓價並未因疫情而減慢升勢,其中據英國按揭貸款機構Halifax數據顯示,過去一年,英國城市平均樓價升至287

大家估下夕陽帝國幾時會有踢喼趕難民既情況出現呢?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210813/bkn-20210813101312799-0813_00842_001.html?refer=hn1

我估都要等兩年!!

一般 BNO 移民過去從事咩工作多 ? 

我本身係醫生, 想過去做返醫生可以嗎 

央行放水
全球資產價格狂升
樓貴不是香港獨有現像
加上一批BNO 甲甴移民英國,租,買,都做成需求上升

港人最叻係咩。炒撚貴你所有野。

BNOer夠暴動爭取五大訴求啦

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-13 06:16 PM 發表

一般白領過去係做運輸、送快遞、快餐店等等

每個國家既醫生都有保障本地畢業生制度,除非你做黑市醫生囉..

如果你係做開手術個種, 建議你去做廚房或者屠房, 技巧比較相似

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-8-13 06:17 PM 發表
世界認可的英磅堅挺過人仔⋯好味呢啲先係真銀紙  
除左英國妹比較堅挺之外, 英國仲有咩係堅挺?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-8-13 06:19 PM 發表
央行放水
全球資產價格狂升
樓貴不是香港獨有現像
加上一批BNO 甲甴移民英國,租,買,都做成需求上升
英國經濟一獲粥, 主要係受短期因素影響

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-13 06:16 PM 發表

一般本土只會請本地醫生。。。

學返幾手中式廚藝,在當地開餐廳好過。。。

引用:

過到去

你只是難民身份

你想做乜其實?

貪曾收錢停起樓8年,一個月都10%啦

引用:
原帖由 whoamiar 於 2021-8-13 06:13 PM 發表
全球多個地區樓價並未因疫情而減慢升勢,其中據英國按揭貸款機構Halifax數據顯示,過去一年,英國城市平均樓價升至287

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210813/photo/bkn-20210813101312799-0813_00842_001_01b.jpg?20210813124033

大家估下夕陽帝國幾時會有踢喼趕難民既情況出現呢?

...
香港人真金白銀買的
在香港男屍才是難民

引用:

老作
本身係醫生, 不知過去可否返醫生?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]