• 瀏覽: 5,357
  • 回覆: 8
+3
俄媒8月11日稱,民調研究公司Nanos Research的調查結果顯示,在中加關係日益緊張的情況下,64%受訪加拿大人支持抵制2022年北京冬奧會。俄羅斯衛星

楓葉佬,抵制就抵制囉~而家好恨你嚟北京參賽呀!抵制北京冬奧損失嘅只會係辛苦訓練嘅加拿大運動員!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/662543/中加關係-逾60-受訪加拿大人抵制2022北京冬奧會

引用:
原帖由 lam_km 於 2021-8-13 05:04 PM 發表

冬奧會開幕日,槍斃加拿大毒販。
咁又唔會……中國傳統喜慶日子禁血腥😂😂

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-8-13 04:36 PM 發表

你咪你唔好參加囉。。。 最差既情怳中國當係攪全運會咁啫。。。 有咩影響。。。?
唔會咁差,頂到盡最壞情況都係美洲同歐洲西方國家唔參賽,但俄羅斯同南美洲國家會參加。
歐洲嘅法國德國都未必聽美國嘅

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-8-13 04:04 PM 發表
橫掂比賽都不及中國,比個藉口,有體面下台階?
冬季奧運項目,中國唔係好強,次次冬奧金牌數五隻手指數得出

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-8-13 04:19 PM 發表
支持加拿大運動員辛苦訓練完幾年好想比賽,但政府禁止......雙方互片......好看!
用冰刀片,有現成架生😅😁

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-8-14 02:29 AM 發表

奧運精神係什麼?
把政治角力問題拉上奧運,係咪正確做法?
西方國家而家對中國樣樣政治化,只有立場,不問是非
不單拿體育政治化,美國甚至將疫情也政治化

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-8-14 08:40 AM 發表
如果真係杯葛
替加拿大運動員可借
係可惜

引用:
原帖由 前來滴滴羊羊 於 2021-8-14 02:50 AM 發表
加拿大佬 出兵打中國呀嘛
我都贊成,加拿大派特種部隊嚟中國搶返兩個間諜(康明凱和斯柏弗)同一個毒販(謝倫伯格)
買定花生等睇戲🤭🤭🤭

引用:
原帖由 ivan00000 於 2021-8-14 10:09 AM 發表

最慘係運動員,一世人可能參加兩,三次奧運,點解要運動員為政治 犧牲
西方國家政府而家樣樣政治化……
而且去參賽嘅係運動員,又唔係政客。抵制受損失嘅又係運動員,唔係政客,對政客嚟講佢哋冇所謂
呢D叫損人不利己,政治就係咁殘酷

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]