• 瀏覽: 4,213
  • 回覆: 56
《香港01》接獲消息,兒童醫院心胸外科顧問醫生羅冠中計劃移民,已經辭職,今年10月便會離開醫院管理局。該部門只有兩位顧問醫生,羅冠中是其中之

移民潮冇導致人才流失。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/662916/兒童醫院顧問醫生羅冠中已辭職-心胸外科缺人才恐影響複雜手術

> 兒童醫院心胸外科顧問醫生羅冠中計劃移民,已經辭職

走咗唔知返唔返嚟

大鑊啦,香港走佐個醫生,中國要支爆啦,岩唔岩聽樓主?

會唔會取消香港身分證?

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-8-13 08:37 發表
佢去做二等公民

有冇申請提早攞返MPF?

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-8-13 08:37 AM 發表
佢想話自己唔係人才者..

政府應加快審批, 海外醫生嚟香港幫拖.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-8-13 08:49 AM 發表
政府應加快審批, 海外醫生嚟香港幫拖.
真係要盡快引入海外醫護,唔好再俾佢地山頭主義,剝奪市民權益.

一雞死一雞鳴…舊的走了新人可上位

就算變番漁港
捱苦捱窮
也不稀罕呢D人
吹呀
快D走吾好返黎

醫生世界仔去邊度都過得好。其他曱甴就算鳥

文宣又出來自High,何苦呢

引用:
原帖由 onnam 於 2021-8-13 08:43 AM 發表
會唔會取消香港身分證?
呢啲勁人你真係唔駛擔心。

萬能KEY 條文不清無制衡,
攪到亂咬亂批鬥的氣氛漫燃。
令人材流失。
一萬個新移民都不及佢一個。🥺

引用:
原帖由 onnam 於 2021-8-13 08:35 AM 發表
《香港01》接獲消息,兒童醫院心胸外科顧問醫生羅冠中計劃移民,已經辭職,今年10月便會離開醫院管理局。該部門只有兩位顧問醫生,羅冠中是其中之

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210812/502599235477180416235980.jpeg/ND4Ka7dZN60PWSS2nRAz6Fp6o51p6ucqgPafqYD2n6k

移民潮冇 ...
死啦,香港冇在佢吳duck

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]