• 瀏覽: 8,811
  • 回覆: 20
+2
隨着美軍加速撤離阿富汗,塔利班發動猛烈攻勢,6天奪下9個省會。美國一位國防部官員11日援引情報部門消息稱,塔利班有可能在30天內包圍阿富汗首都喀布爾,並可能在90天內將其接管。美國總統拜登10日再次表態,稱阿富汗領導人必須團結起來,政府軍必須為國家而戰,並承諾將繼續向阿方提供軍事援助,但不會對撤軍的決定感到後侮。
https://youtu.be/egjXtB_2Qcw進入香討影片區

生活清淡,胃口要好!思想和胃總有一個在運動…😊😥
美軍同阿富汗政府軍,喺阿富汗兵敗如山倒!

台灣仲奢望美軍會萬裡奔馳嚟同核大國中國開戰, 救佢添! 笑到標眼淚!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-8-12 04:20 PM 發表
台灣仲奢望美軍會萬裡奔馳嚟同核大國中國開戰, 救佢添! 笑到標眼淚!
台灣設計美國嘅眾多關鍵科技,觸及美國嘅部分核心利益,老美參戰台海可能性很大

引用:
原帖由 電梯平平草稿 於 2021-8-13 08:57 AM 發表

台灣設計美國嘅眾多關鍵科技,觸及美國嘅部分核心利益,老美參戰台海可能性很大
咪傻啦!美國從來唔會同一啲有核武嘅國家開戰! 為咗小小嘅台灣更加唔值得! 不要心存幻想了!

引用:
原帖由 電梯平平草稿 於 2021-8-13 08:57 AM 發表

用把口參戰都有可能嘅! 真刀真槍同一個核大國開戰?咪玩啦!

引用:

我覺得分析覺得美軍會直接喺台海參戰嘅人,智力非常低下!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-8-13 12:11 PM 發表

我覺得分析覺得美軍會直接喺台海參戰嘅人,智力非常低下!
其實中國大陸呢幾年嘅軍事發展,就系為了解放台灣時,讓美國原理台灣島,唔得直接參與台灣島嘅戰爭

引用:
原帖由 電梯平平草稿 於 2021-8-13 12:23 PM 發表

其實中國大陸呢幾年嘅軍事發展,就系為了解放台灣時,讓美國原理台灣島,唔得直接參與台灣島嘅戰爭
有少少腦都睇得出!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-8-12 04:19 PM 發表
美軍同阿富汗政府軍,喺阿富汗兵敗如山倒!
出B52都幫唔到手

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-8-13 01:54 PM 發表

出B52都幫唔到手
美軍根本唔係曱甴想像中咁強!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-8-13 01:55 PM 發表

尾軍一條命好矜貴的,若真係打仗死得10萬8萬,賠都賠死,國會一定唔會通過。
仲有,尾角都未準備到同大陸打仗之後會變成點,後果可大可小,幾百個可能性係亡國,無人敢想像。

引用:
原帖由 鄉土專家 於 2021-8-13 03:05 PM 發表

尾軍一條命好矜貴的,若真係打仗死得10萬8萬,賠都賠死,國會一定唔會通過。
仲有,尾角都未準備到同大陸打仗之後會變成點,後果可大可小,幾百個可能性係亡國,無人敢想像。
現塔利班已控制14座省會城市,超七成阿富汗土地

引用:
原帖由 鄉土專家 於 2021-8-13 03:05 PM 發表

根據以往經驗,美國根本唔敢同有真正核武嘅國家開戰!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-8-13 01:55 PM 發表

炸中晒D平民,有無打中過塔仔都係個疑問。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]