• 瀏覽: 24,785
  • 回覆: 104
+23
咁多民眾肯為保衛台灣而戰,其他國家唔使介入啦,佢哋話自己搞得掂喎

上戰場第一時間投降保衞台灣。

我真係唔𠃊信
劈腿、電騙就叻、砰砰聲打到來,睬你都儍!
阿兵哥已經太熱唔操,行雷閃電唔出啦

講就寧化飛灰,不作微塵。
做就鞋底抹油,趕做移民。😭😭😭

我懷疑臺灣人唔知現代戰爭係乜!

咁多臺灣人願意上戰場保衛臺灣,北京仲好做:留島不留人。

願上戰場多少不重要,現代戰爭不是單靠人多,台灣怎樣也打不過

但是,台灣島內對回歸的抵制是實在的,強行收回必然面對治理問題
所以要選擇更聰明的辦法

引用:
原帖由 louis277 於 2021-8-11 08:01 PM 發表
內文講係一千份問卷….
好似個sample base太細
😝😝😝
有篩選問卷

引用:
原帖由 tobas 於 2021-8-11 07:47 PM 發表
中國外交部長王毅上個月26日和美國官員見面時表示,「在台灣議題上,若台獨人士膽敢挑釁,中國有權力採取任何需要的手段予以制止」,對於中共頻頻以威嚇方式對付台灣,台灣制憲基金會今(10日)公布民調,顯示有64.3%民眾在中國以武力攻台時上戰場!

中國若以武力攻台 64.3%民眾 ...
今年最大的笑話🤔🤔

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-8-11 08:36 PM 發表
香港班曱甴先頭咪又係話核爆都唔割蓆.
lee句真, 國安法一出個二百萬加一即時唔見曬人, 仲講上戰場拋頭顱,灑熱血?
仲未講台灣而家每年淨出走緊4萬多人口

三立, 得淡笑。

引用:
原帖由 tobas 於 2021-8-11 07:47 PM 發表
中國外交部長王毅上個月26日和美國官員見面時表示,「在台灣議題上,若台獨人士膽敢挑釁,中國有權力採取任何需要的手段予以制止」,對於中共頻頻以威嚇方式對付台灣,台灣制憲基金會今(10日)公布民調,顯示有64.3%民眾在中國以武力攻台時上戰場!

中國若以武力攻台 64.3%民眾 ...
64.3%民眾時上戰場..
可以搵機會走路或投降有獎金...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-8-12 01:20 AM 發表
兩岸要和平
所以要剷除台獨份子..

引用:
原帖由 laisi2 於 2021-8-12 08:59 AM 發表

有篩選問卷
我諗起鍾庭耀嘅港大民研,
🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]