• 瀏覽: 810
  • 回覆: 14
少年踏電動滑板馬路飛馳,意外跌倒險象環生。沙田一名少年,昨晨將馬路當滑道,駕駛遙控電動滑板任意飛馳,對其他人的警示置若罔聞。惟滑板駛過一個十字路口時,前方巴士突然減速,少年未及反應頓失平衡跌落地,幸未被車輛撞及避過劫難。有車Cam拍下驚險一刻,短片迅即於社交平台瘋傳,惹來網民熱議,有人直指少年罔顧安全兼觸犯法例。警方指經調查後,案件列作雜項。

趁農曆七月想去地府參加滑板比賽?

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20210811-0811_00176_261/少年玩命--踏電動滑板啄車尾

熱賣及精選
引用:
原帖由 chowcn 於 2021-8-11 08:54 AM 發表

少年踏電動滑板馬路飛馳,意外跌倒險象環生。沙田一名少年,昨晨將馬路當滑道,駕駛遙控電動滑板任意飛馳,對其他人的警示置若罔聞。惟滑板駛過一個十字路口時,前方巴士突然減速,少年未及反應頓失平衡跌落地,幸未被車輛撞及避過劫難。有車Cam拍下驚險一刻,短片迅即於社交平台瘋傳,惹來網民熱議,有人直指少年罔顧安全兼觸犯法例。警方指經調查後,案件列作雜項。

新聞來源連結:
...
想死唔好害人

死唔通唔比佢死咩

為下一屆殘奧做好準備⋯⋯

黃毒遺址沙田真係好多on9

有埋遙控咁先進?
即係有動力唔使隻腳踩落地?
有無埋brake?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-8-11 09:13 AM 發表

有埋遙控咁先進?
即係有動力唔使隻腳踩落地?
有無埋brake?
曱甴點會理.......公民抗命+有自由架ma
出事咪話正苦唔能立法lor

黑暴成日都霸9 d路架啦.......有冇brake重要咩

唔使問,一定又是一隻曱甴。

要玩命唔好累到其他人啦

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-8-11 08:54 AM 發表

新聞來源連結:
...
唔明點解執法咁慢...
無牌揸電動車應該可以告危險駕駛/無牌駕駛..
唔該告密D...依家根本無人怕..
就黎人人都有電動車..

呢條友成日出入大水坑,害人害物

引用:
原帖由 d(x.x)b 於 2021-8-11 05:17 PM 發表

乜水嚟

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-11 05:48 PM 發表

乜水嚟
呢條友咪就應該係玩電動滑板車個主角

弱智一名

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]