• 瀏覽: 3,179
  • 回覆: 11
+2
台灣周日(8日)公布新增4宗新冠肺炎本土確診、3宗境外輸入病例,另新增3宗死亡個案。台灣的行政院長蘇貞昌同日表示,政府採

又話15日清0既,台灣素質喎,誇下海口喎,給世界示範喎,面對世界成個弱智頑童咁大話冚大話,仲話想做正常國家,妄想
菜飯桶什麼超前部署 台灣只示範一次 什麼台灣奇蹟,一堆呃神騙鬼咒語, 鬼島獨裁邪惡大話極權 狐假虎威既可憎面目 令人作嘔 貽笑天下

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210808/bkn-20210808141134201-0808_00952_001.html

數字上嘅調控要時間

已經唔可以「看好了,世界」,台灣疫情情況已失去關注價值

“台灣疫苗覆蓋率從5月16日不到1%,到現在已超過910萬人施打疫苗,涵蓋率達到36.88%”

唔講死亡率極高,用人命換返來...

又話隻無敵f高端疫苗好L掂既,依家去L咗邊?🤭🤭🤭

引用:
原帖由 teeoi 於 2021-8-9 11:57 AM 發表
台仔囉親都係幾萬,10萬,好攪笑,囉多d 唔得咩
幾百億買過期武器,疫苗關人忍事

黃絲政治上腦,極端思想,自我中心,只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,只有立場,沒有是非,死性不改,呢d就係正宗黃色思想

引用:
原帖由 teeoi 於 2021-8-9 11:57 AM 發表
台仔囉親都係幾萬,10萬,好攪笑,囉多d 唔得咩
我都係咁諗,
為何台灣唔可以同藥廠攞多D

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-8-9 11:55 AM 發表
“台灣疫苗覆蓋率從5月16日不到1%,到現在已超過910萬人施打疫苗,涵蓋率達到36.88%”

唔講死亡率極高,用人命換返來...
佔八成都係打得一劑疫苗根本冇乜用
而且已經被屌連接種疫苗數都係作大

一劑涵蓋率達到36.88%...有x用咩...

10萬劑自購莫德納疫苗, 乜買到咁多呀? 唔駛人捐咩??

睇下全球進度, 中國內地加港澳, 已經接種超17億劑, 美國佬收晒聲.  

附件

全球疫苗接種進程 2021.08.08.jpg(69.05 KB)

全球疫苗接種進程 2021.08.08.jpg

中國人千年受盡災難,所以防疫意識特別高。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]