• 瀏覽: 3,596
  • 回覆: 43
【記者許思彤伊豆直擊】昨日連過兩關的「牛下女車神」李慧詩,周日(8日)出戰伊豆單車館舉行的東京奧運場地單車女子爭先賽4強...

雖然不是2金2銀2銅,但已收夠籌

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210808/mobile/bkn-20210808092456993-0808_00822_001.html

恭喜李慧詩, 為港爭光, 再添一面銅牌。 

有國安法後香港真係正好多

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-8-8 11:54 AM 發表
佢係代表中國香港的~
咁點都要支持佢既~

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-8-8 12:02 PM 發表
點都好都為香港爭到牌,咪再鬧佢黃啦!真係恭喜晒,今次香港咁好成績唔係至在參與作為中國香港人真係睇得好開心!!
睇到香港女乒團獲得國家隊指點實力突飛猛進,作為中國香港人,我都好開心

恭喜恭喜 

好過冇.

車神話多謝國家曱甴又酸

佢唔係成曰返大陸訓綀咩?黃唔緊要,只要冇份堵路放火就得啦

恭喜單車隊、李慧詩奪牌

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-8-8 12:12 PM 發表
佢唔係成曰返大陸訓綀咩?黃唔緊要,只要冇份堵路放火就得啦
係啊,所以要多謝國家,仲讓左最好既沈教練俾佢

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-8-8 12:02 PM 發表
點都好都為香港爭到牌,咪再鬧佢黃啦!真係恭喜晒,今次香港咁好成績唔係至在參與作為中國香港人真係睇得好開心!!
如果佢之前唔係花咗啲心思搞港獨而係專注於訓練,應該可以拎金牌

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-8-8 11:54 AM 發表
自從立咗國安法後
多數港隊運動員冇咗後顧之憂
可以更加專注訓練同比賽
所以成績有顯著進步,甚至入到三甲

當然
亦有極少數港隊運動員想藉今次奧運搞政治操作
去到比賽果陣仍然將心思都擺喺宣揚港獨度
因此佢地嘅成績亦係「有目共睹」

主題標籤 #李慧詩
鍵盤翻頁
左右