• 瀏覽: 843,637
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-8-7 05:55 PM 發表
多謝大叔
支持

島大有班校友出嚟聯署要校委撤回決定
不過我估計作用唔大
班黃人唔會諗退一步是海闊天空,只會覺得你退一步是屈服佢地,仲要反踩你一腳。

引用:
原帖由 dustin 於 2021-8-8 02:53 AM 發表

成日睇啲間諜片特工片,如mission impossible有幾集,都鍾意講其實最上層係勾結外國黑勢力,或有高層其實係出賣下屬嘅。王京子出嚟同木sir割蓆時,我就忽發奇想,如果代入套戲度,咁可能佢個黨都係咁操作,上層收著數做鬼,下面班黨員不知情,真心為國為港。所以,我都係想睇佢滅黨多過第二梯隊上,有無可能上咗或上得果啲會變質或根本又係鬼呢?
聽聞瓊魚同豬肉成是師徒關係,豬肉成做立法會主席時經常同犯民打龍通去拉布,臭甖出臭草….

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-7 06:58 PM 發表

學大叔話齋,毒🍎電腦被破解後,就會見到成個漢奸集團嘅organization chart,成個comand channel 同 financial supply chain 清清楚楚,如果有家人用戶口收過錢,真喺會禍及家人㗎
強力支持大叔!

同意,尤其係跟個financial supply chain,一定搵到唔少黑$條路點走😏

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 05:28 PM 發表
此帖是有關時事政治,請留言集中在時事政治討論,其他題目或閒聊請到其他帖留言。
多謝合作!

較早前幾篇《大叔短評》,說到民族主義,又批說到黑媒體及教畜協會會遭到清算。觀乎這幾個月的發展,毒果日報被抄家,多名高層及主筆都被國安調查及拘捕,我相信這只是個開始,因為警方搜去了毒果日報多部電腦手機及伺服器,我相信在其中會藏著大量反對派及外國勢力反中 ...
木SlR對違規者的反應實屬正常。
以學校老師角度
任何學霸都不能,隨意,任意,擅自,自由地改動校規!

繼續支持

大家如果有ig
記得去杜凱琹ig
留言支持佢!!!!

報到

對於禍港份子必須手起刀落,趕盡殺絕,還有尸位素餐的建制廢物亦須一併清理,待新一屆立法會當選後,就是黑暴以及一直隱藏在背後搖旗吶喊的狗賊末日來臨

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-8-8 09:08 AM 發表

澳洲袋鼠🦘佬最叻叻

莫里森請求美國支援快過期疫苗

《每日郵報》披露,澳洲總理莫里森看中了美國一批快過期的2600萬劑輝瑞疫苗,已多次向美政府發出緊急呼籲,雙方已經商討了幾個星期,但所有的請求都沒有成功。
滷味歐盲🐖腳滷味快要打第三針,過期都留為己用啦。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-8-8 09:08 AM 發表

澳洲袋鼠🦘佬最叻叻

《每日郵報》披露,澳洲總理莫里森看中了美國一批快過期的2600萬劑輝瑞疫苗,已多次向美政府發出緊急呼籲,雙方已經商討了幾個星期,但所有的請求都沒有成功。
以為稱兄道弟以為係5隻屁眼以為伸出個頭攻擊中國,以為老尾一定當自己人,現在連快過期疫苗都唔比你,袋鼠呀袋鼠,醒一醒諗一諗自己多麽的on狗狗

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-8-8 12:37 AM 發表

而家真係唔知邊個話事,斑濕九專家都好似唔多buy 政府嗰套,已經好明顯有冇打針中招機會分別唔大,病毒量差唔多,只係打咗針冇咁傷,但係傳播力應該分別唔大,但呢個on 9 政府以為打左針有神功護體。
打針可以教識身體感染時加快製造抗體的速度和數量。
比方說,無打疫苗感染時要7-11日身體才認清病毒個樣製造樣版數量疫苗打仗,而打了疫苗則2-3天就已經可以製造大量抗體打仗。
結果雖然有冇打疫苗均會被感染,但病毒傳播期會大幅減少,感染病情會加快受控制。
也是這原因,坊間經常說mRNA疫苗身體抗體量多對我來說意義不大。因為感染後體內生抗體量和速度才是主菜。
所以,打疫苗不能防感染和傳播你對。但是可以大幅減少病毒傳播力和病情嚴重程度是事實,對防疫控制更是有重要地位。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-8-8 01:01 AM 發表

前者,新冠初期都爆左為降低病例,即使有徵狀都唔驗,因為確診就要全院消毒
呆蛙那時故意減少檢測,
是有政治目的,人民生死根本不重要。
什么呆蛙can help,
防疫模範生,
然后想入世衛做觀察員。

最近老美又想推動呆蛙入世,
呆蛙巧感激哦!

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-8-7 11:49 PM 發表

日本是先進國家
但染疫人數大大低估。
真實數字深不見底。

東京都檢測一萬四千幾人,
有四千五百人中招。
差不多三個中一個。
在日本,無病徵是不能做檢測的。
即是有大批漏網之魚。
日本堂堂一個已發展國家竟然唔夠試劑同疫苗,呆灣仲要走去乞人D過期野

引用:

澳洲袋鼠🦘佬最叻叻

土澳而家平均每日接近300宗確診
佢地既封城冇咩用🙄