• 瀏覽: 843,859
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
經江蘇省委批准,江蘇省紀委監委對南京祿口國際機場疫情防控不力問題進行調查。根據目前調查情況,先期對相關人員進行處理,通報如下:

汪超,東部機場集團黨委委員、副總經理、辦公室主任,兼機場涉外疫情防控指揮部指揮長,涉嫌玩忽職守,對疫情防控履行管理監督職責不力,造成重大損失和惡劣影響,省紀委監委對其立案審查調查並採取留置措施。

尹運文,東部機場集團應急救援部主任,涉嫌玩忽職守,對疫情防控履行管理監督職責不力,造成重大損失和惡劣影響,省紀委監委對其立案審查調查並採取留置措施。

許永杰,東部機場集團地面服務部主任,對疫情防控工作履職不力,造成重大損失和惡劣影響,省紀委監委對其立案審查調查。

胡萬進,南京市副市長,對疫情防控履行管理監督職責不力,給予其政務記過處分。

嚴應駿,南京市江寧區原區委副書記、區長,對疫情防控履行管理監督職責不力,給予其黨內嚴重警告處分,降為二級調研員。

方中友,南京市衛健委黨委書記、主任,對疫情防控履行管理監督職責不力,給予其黨內嚴重警告處分,免去其南京市衛健委黨委書記、主任職務。

其他有關責任人員仍在調查中。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-8-7 11:17 PM 發表

大叔,你預計下一個會係大劣師公會還是E護
馬兄曾經講三座大山:醫療、教育、房屋。

慢慢來看

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-8-7 11:22 PM 發表
https://youtu.be/17zTdizO9GY

沈博士講出個重點來,根本外國嘅疫情係好乸大鑊,我真係最怕香港俾外來嗰班帶菌者搞到社區又爆發。
預算中,爆q硬。
一邊把口話外放輸入,一邊就立亂嚟,乜中低風險地區回,打了疫苗兩針,驗了抗體就可以減檢疫期。

另一邊廂,自己班所謂專家都話唔知幾多抗體先可以頂得住變種病毒,一邊講呢套嘢,一邊又要放寬,成班癡撚線。

呢個政府搞乜撚野,防疫究竟係林鄭話事,定係陳局長話事,定係垃圾專家話事,有冇人話畀我知

真係唔講dklm都唔得。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-8-7 11:17 PM 發表

大叔,你預計下一個會係大劣師公會還是E護
題目已經點出,下一站,時間上輪到議會大執位。執完位後,再立法整頓各個界別。

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2021-8-7 08:53 PM 發表
希望不再「愛國有罪,反中獲勝」
希望當選的議員特別是來自選舉委員會的三十人 要立場鮮明 旗幟鮮明地支持中央 支持政府 為政府的施政 保駕護航! 千萬不要再玩弄所謂的制衡 其實就是阻撓施政 爭權奪利

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-8-7 11:49 PM 發表

日本是先進國家
但染疫人數大大低估。
真實數字深不見底。

東京都檢測一萬四千幾人,
有四千五百人中招。
差不多三個中一個。
在日本,無病徵是不能做檢測的。
即是有大批漏網之魚。
應該係檢測可免則免,簡單來講係盡量唔做

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-8-7 11:58 PM 發表

預算中,爆q硬。
一邊把口話外放輸入,一邊就立亂嚟,乜中低風險地區回,打了疫苗兩針,驗了抗體就可以減檢疫期。

另一邊廂,自己班所謂專家都話唔知幾多抗體先可以頂得住變種病毒,一邊講呢套嘢,一邊又要放寬,成班癡撚線。

呢個政府搞乜撚野,防疫究竟係林鄭話事,定係陳局長話事,定係垃圾專家話事,有冇人話畀我知

真係唔講dklm都唔得。
而家真係唔知邊個話事,斑濕九專家都好似唔多buy 政府嗰套,已經好明顯有冇打針中招機會分別唔大,病毒量差唔多,只係打咗針冇咁傷,但係傳播力應該分別唔大,但呢個on 9 政府以為打左針有神功護體。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-8-8 12:36 AM 發表

為了奧運,
感染數字不能太高。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-8-8 12:36 AM 發表

呆蛙學倭人,定係倭人學呆蛙呢?

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-8-8 12:37 AM 發表

而家真係唔知邊個話事,斑濕九專家都好似唔多buy 政府嗰套,已經好明顯有冇打針中招機會分別唔大,病毒量差唔多,只係打咗針冇咁傷,但係傳播力應該分別唔大,但呢個on 9 政府以為打左針有神功護體。
唔係話打咗疫苗有神功護體唔會中招,而係打咗疫苗就算中招都唔會咁易變重症或死亡!最近搵Uncle Ray拍果個宣傳廣告,就帶出嘅就係呢個訊息。

而且現在新冠病毒無藥完全可醫,打疫苗已經係最好嘅應付方法,否則太多中招新冠嘅病患者變重症,個醫療系統就會好快頂唔住,呢個情況就算國內咁好動員力都會應付唔到!

最後,國內都係宣傳叫人打疫苗防疫,咁愚港政府叫人打疫苗有咩問題?

引用:
原帖由 9wai 於 2021-8-8 12:58 AM 發表

呆蛙學倭人,定係倭人學呆蛙呢?
前者,新冠初期都爆左為降低病例,即使有徵狀都唔驗,因為確診就要全院消毒

支持大叔

報到&支持大叔。

支持林鄭特首 
支持特區政府 
支持中央 

P.S. 保重馬兄。 

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-7 08:07 PM 發表

我知道係兩單。結局係有人當黑,有人好彩。
好彩定果個高官真係有智慧,知道要"避嫌"而搵藉口唔去飯局呢?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-7 10:12 PM 發表

民建聯現在的議員真心得幾個可留下,比第二梯上啦,可能做出新氣象
成日睇啲間諜片特工片,如mission impossible有幾集,都鍾意講其實最上層係勾結外國黑勢力,或有高層其實係出賣下屬嘅。王京子出嚟同木sir割蓆時,我就忽發奇想,如果代入套戲度,咁可能佢個黨都係咁操作,上層收著數做鬼,下面班黨員不知情,真心為國為港。所以,我都係想睇佢滅黨多過第二梯隊上,有無可能上咗或上得果啲會變質或根本又係鬼呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]