• 瀏覽: 844,044
  • 回覆: 69
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 06:33 PM 發表

拿拿拿,我聽做政府啲親朋戚友講㗎咋。因為政府好多部門都仲係用緊一個個file去放資料,信來信往,寫files, 呢啲情況如得罪咗啲低級但唔炒得嘅人,或者攞白卡嘅,有心無心好將個file放錯位或當過期資料丟入回收袋之類,就會有咁情況。反而電腦化比較好嘅部門無咁驚,因為邊個登入過改過啲嘢,有得追查。你諗諗邊幾個部門要成日接觸市民又要處理大量市民提供嘅資料,你就大概估到邊啲部門易出事。有啲公營機構都 ...
入面有班咁GE人存在, 只能對政府GE服務作有限度信賴.... 其實都經常聽到新聞講... 無LA LA 又唔見左部NOTEBOOK, 又可以隨意抄左D資料出來,但又唔見左枝手指....

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 06:34 PM 發表
離譜... 簡直是有心搞到咁大條數來引爆佢... 傳聞話有索螺絲背景, 佢個勢都唔可以話無可能.....

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 03:38 PM 發表
番來幾個月全係隔離

....陰魂不散... 是邊隻版本? 可能下下要隔耐D,

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 11:50 PM 發表

好似有曰本背景,識得日本首相小泉家族後人,仲識得乜乜反華夫人
之前唔知邊到睇到... 佢老豆好似是日本人... 可能唔少野....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-17 01:19 PM 發表

應該揾埋臘腸陪葬,話曬妓協煮食喺佢哋伙記
RTHK 都要... 震走D

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-17 09:04 PM 發表

南山必勝客=滕訊

企鵝家是咩?

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-19 02:39 PM 發表

其實香港唔可以跟阿爺一樣,禁止入口咩?
呆蛙生果應該是水貨入來唔少, 就是多謝阿爺唔收.... 好似之前波羅, E+成個街市見到話是呆蛙來的水果, 但個價1D 都唔平.... 唔知是貴晌邊? 大陸來的水果咪重新鮮....

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-25 07:29 AM 發表
叧類宣傳炒作?

2019年黑暴又唔見名校家長走出嚟反對罷課,反對黑暴荼毒青少年?

果條你胃鯨想玩野多D... 口吻似曬佢D 成日賴政府, 又無好建議的手法....

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-25 08:43 AM 發表
孟晚舟即時獲釋後離開加拿大 據報正回深圳

華為副董事長孟晚舟與美國司法部達成延後起訴協議後,即時在加拿大溫哥華法院獲釋,外電報道,她隨即於當地星期五晚,登上飛機離開加拿大回去中國,前往深圳。孟晚舟獲釋後在溫哥華的法院大樓外表示,感謝法官、支持者及中國駐加拿大大使館,形容過去三年,她的人生經歷翻天覆地的變化。

可以回家了
恭喜!! 回到中國才有安全感....但隔離WOR... 任老闆唔知在深圳嗎?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-25 09:46 AM 發表

呢幾年孟小姐單嘢一路有留進展,終於等到今天平安返國。
亦為果位科學家張首晟的被自殺而感到衰傷....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]