• 瀏覽: 843,742
  • 回覆: 88
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-18 05:13 PM 發表

唔會反枱啦!歐洲佬敢咩!

只要老尾開聲叫其他狗(日,韓,大麻)夾份食左香水國的潛艇單,咁香水國會立刻搖頭擺尾乖乖的。

600幾億美元的單,每條狗都係硬食200零億姐。
睡燈開句聲就攪掂,無事既。🤣🤣🤣
看來美國現在已經冇咁大牙力.
法國佬因6百幾億美元既單都可以反晒面, 其他國又點會咁易肯食2百幾億?
你俾2百幾億佢地要佢地搖旗吶喊就話啫.

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-9-19 11:52 PM 發表

我只有2部手機同FreeBuds 3.  
FreeBuds3 五百幾蚊,
藍牙耳機之中, 算靚聲及性價比高.

孟晚舟案,
老美放聲氣, 傾緊和解, 要孟晚舟認罪及罸款.
個人認為只是老美單方面放風,
案件玩左幾年,  老美已無耐性, 不如收一大筆罸款. 睇怕要上億美元.
但我覺得中方或任正非不會認罪, 這是原則問題.
點可能認罪?
認就俾佢地攞呢合理化所有對中國既無理抹黑.
仲可以話只係佢地寬大處理.

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-9-20 01:23 PM 發表

港官最叻走程序,點票裏面大把程序,以示公正透明吖嘛,大把位走,有人若有心玩嘢,實有機會,反正政府好難炒人,班友有恃無恐!

其實今次唔係用電子選票嘅咩,真係唔明點解搞咁耐,係咪個IT要照一照肺呢?

另一個角度睇,好彩今次唔係特首選舉,否則分分鐘仲要搞耐啲,要等兩日先有結果唔奇,黃友又有機會大做文章矣!
攪咁既野冇乜作用. 最多咪拖耐D.
但係攪到俾人搵到罪證就死.
現在郁你唔到就記錄在案先.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-9-21 09:45 AM 發表

都係嗰句, 唔郁個愚港個政府體制, 係冇可能根絕呢個拖後腿情況,
講真嗰句, 到咗而家咁o既田地, 我寧願早啲一國一制算,
成個社會搞到不三不四, 九唔搭八, 簡直不知所謂
政府咁大咁複雜既架構要改都唔會係短時間做到.
而且最重要既係人.
如果大部份人有問題, 可以短時間換晒咩?
要變都需要時間, 唔係話用乜制就可以即時見效.
我覺得現在既狀況已經好好, 好多野(唔係少少)已經係度變緊.
而且變化既速度好快. 係好短時間內已經將大多數有深厚根基既問題組織炒起.
選舉制度又大改.
老實講, 咁既"田地"我好滿意.
仲有個D小問題其實影響不大.
好相信明天會更好.

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-21 01:30 PM 發表
呢啲六十幾歲老而不,最好拉佢入去坐到打橫出嚟

[頭條日報] 網上留言「攬住一齊死」 64歲男小販涉鼓吹欲自殺者殺官被捕

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2232292/
真係唔低可憐.
人地想自殺, 唔係盡量開導佢,
仲想利用人地去殺人.
用心險惡, 冇正常人應有既惻隱之心.
已經係恐怖份子既心態.
應該重判.

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-22 10:45 AM 發表

師兄,即中央繼續俾香港做巨嬰嚟安撫愚港人。希望愚港人帶番出正常人智慧,步向國家向心力,漸漸地使香港人得到正能量。
其實唔駛咁諗既.
香港人亦唔係得黃人, 阿爺對香港既扶助係整體. 冇需要用全個香港去同黃人倍葬.
要香港撥亂反正唔係得一棍打死, 置之死地而後生一個方法. 這方法亦唔會係最好既選擇.
軟硬兼施更好.

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-9-22 11:41 AM 發表

年輕未買樓同事, 還取笑明日大嶼
幫地產商遞刀
典型對人不對事.
只要係政府提議既佢地就反.

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-9-22 02:59 PM 發表

可能我唔識欣賞G.E.M唱歌只係賣論技巧無感情
我覺得JM唱得好過佢而且真係好靚
我覺得唱歌技巧唔係最重要. 好到某程度要睇其他野.
好唔好聽, 想唔想一聽再聽都係一種感覺.

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-23 08:48 PM 發表
最近返左份新工,機構董事局應該係藍甚至紅,但係我只返左第三曰工,一早返到公司枱面就多左張嘢....

香港隱藏的港毒真是無處不在...............
有人想試下你係唔係同路人?

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-23 09:02 PM 發表
天然氣價格暴漲致工廠停產 英國兩周內或面臨糧食短缺
https://std.stheadline.com/realtime/article/1733171/即時-國際-天然氣價格暴漲致工廠停產-英國兩周內或面臨糧食短缺 ...
唔夠二氧化炭只係副作用. 背後天然氣短缺先係主要問題.
成件事可能係俄羅斯玩野.
https://news.mingpao.com/pns/國際/article/20210922/s00014/1632247459836/歐洲天然氣價格飈-矛頭指向俄羅斯-美質疑涉「北溪2號線」施壓-iea促俄增供應證可靠

歐洲天然氣價格飈 矛頭指向俄羅斯 美質疑涉「北溪2號線」施壓 IEA促俄增供應證可靠

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-24 07:30 AM 發表
香港能否慶祝雙十節? 從董建華「適當辦法處理」到鄧炳強「為何要慶祝」?

10月10日 「雙十節」將近,保安局長鄧炳強日前接受《星島日報》訪問,稱若市民沒有分裂國家的意圖爲何要慶祝,並警告市民不要試圖分裂中國。回歸以來,特區高官對於香港能否慶祝雙十節這問題,語調有何轉變?24年前,即香港剛回歸的1997年,時任特首董建華表示,香港會在一國之下,以法律處理事情。
翻查資料,時任特首董建華,曾在 19 ...
好一句「為何要慶祝」!

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-24 09:04 AM 發表

果時我只係返左3日工,我唔知張嘢係我下屬放定係隔離部門,或是清潔姐姐放。況且我老細是黃,我下屬幾乎全黃,而機構更唔想搞大件事。除非佢地有進一步行動,否則我都無乜好做了..........
明知最高層係藍/紅佢地都咁明目張膽?
不過你初入職, 都係睇定D先好.
企穩陣腳先表態都未遲.

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-24 12:21 PM 發表
想賊脏嫁禍

咁好嚴重喎.
華為冇證據做過都入黑名單,
咁點對付GE好?

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-9-24 12:50 PM 發表

正解!果班友只係移居,絕非移民,香港啲媒體水平極低,連移居同移民都分唔清,求乸其其搬去外地住就叫移民,其實人地國家由始至終都無應承過幾年後必定俾呢班乞衣入藉囉
冇所謂啦, 咁佢地的確係想移民, 移唔移得成係另一件事.
而佢地既親朋戚友都會當正佢地係移民.
如果要走番香港都係會好樣衰.
尤其係如果一直唱衰中國香港既都要走番呢,
仲點面對之前聽佢地吹得頭頭是道既人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]