• 瀏覽: 844,161
  • 回覆: 54
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-21 06:15 PM 發表

處理黃黑僱員問題,國安處將為MTR及HA代勞

如果僱主自己處理,黃黑曱甴可能衹是失業,如果要國安處處理,公司可能會步維他奶後塵,變成關公災難。

[頭條日報] 報道指警方國安處目標擴至公共機構 鎖定醫管局及港鐵

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2232895
好期待國安一步步查,之後陸續查政府各部門

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-22 04:44 AM 發表

柳爆缸係九巴後人既女婿,亦是巴士公司傳訊主任...
九巴背後也是地產商...
離左婚好耐啦,佢仲去打前妻嘅男友人,單新聞上曬報紙

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-22 09:46 AM 發表

機會放在眼前但有幾多年青人會珍惜,昨晚晚會有個口號幾好,以後我們就係大灣人而香港年青人們看到機遇嗎,放棄被洗腦的思想吧時間係唔等人的
昨晚去灣區表演的香港明星最年青應該得文詠珊,而其他都40以上了
最後生係gigi炎明熹,GEM年紀細過文詠珊

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-22 09:59 AM 發表

呢班妖人一開始定位已經係黃人嘅精神寄託,黃人喺政治範疇清袋之後好多已經將戰場轉移去其他地方,娛樂圈就係佢哋而家嘅主戰場, 已經開始有黃教畜喺教材上滲入對呢班妖人嘅追捧。表面上呢啲嘢不涉政治,更加難以管制, 但事實上呢班妖人嘅意識形態,係跟隨緊黃人嘅步伐, 唔做大陸市場, 針對 tvb, 攪基,乸型( 與中央禁劣質藝人嘅政策相反), 香港黃人追捧呢班人, 實質係潛移默化咁繼續散播反中意識形態。
唔止反中,而且娛樂低俗化,仲以為係高尚有品味

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-22 12:50 PM 發表

香草O1係咪要執?
我同妹兄有相同想法,係咪有人想攞錢著草走佬執笠呢?國安應該有留意某些傳媒嘅

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-23 08:01 PM 發表
今日見到有份咁嘅廣告
啲專業人士要貶低其他專業來揾食

呢件事跟大台慌張西望有d關係,慌張西望前幾日有時段講“註冊脊醫”,又示範,好似植入式廣告,所以引起物理治療師不滿

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-9-24 12:50 PM 發表

正解!果班友只係移居,絕非移民,香港啲媒體水平極低,連移居同移民都分唔清,求乸其其搬去外地住就叫移民,其實人地國家由始至終都無應承過幾年後必定俾呢班乞衣入藉囉
我有個表弟嗰啲移居左大陰國朋友話生活好好,好開心,跟住我表弟+表弟婦又話要移居,仲幫出左世幾個月嘅BB攞passport;另一個表嫂好想移居陰國(因為佢個黃💩細佬一家去左,仔女喺嗰邊讀書唔駛俾錢),佢老公即係我表哥反對,話去嗰邊可以做咩?表嫂仲話如果陰國唔批留喺陰國就賴死唔走喎

真心希望呢d移左居/移左民嘅人有d guts,咁憎中國香港就應該填表申請退出中國國籍啦(記得以前十二歲去整身份證,要選英國籍定中國籍,我老豆毫不猶豫幫我選中國籍,但係好多香港人喺申請身份證時聲明英國籍,就以為自己真係英國籍),咁樣先可以無退路向前衝,投入彼邦生活嘛政府亦可以等d人走得咁上下就修改國籍法,幫下佢哋

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-9-25 10:53 AM 發表

仲有video 🤩🤩👉🏻👉🏻 孟晚丹發表講話:
https://video.weibo.com/show?fid=1034:4685254330613863
好感動!國慶最好的禮物🤩
真係好感動,我同阿媽睇新聞都睇到眼濕濕,雖然阿媽唔太明白華為大公主件事,只係知道大公主畀加麻大拉左差唔多3年

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-9-25 11:46 AM 發表
日日仲增加6位數字😏
尾國係咪會「亡國」😂😂
無事嘅,死亡率低,佢地話係感冒而已,唔駛擔心

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-9-25 11:51 AM 發表
你肯定不知道咱們國家的附加刑包括驅逐出境。所以正是對這兩名加拿大人執行了驅逐出境的附加刑。
知道呀
之前判刑時我阿媽仲問係應該坐完監先驅逐出境,定係驅逐出境唔駛坐監

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]