• 瀏覽: 843,875
  • 回覆: 26
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 Loving11 於 2021-9-14 05:05 PM 發表

以港府尿性,無公務員要負責落台 ,最後不了了之
唉,如果呢件事喺國內發生,相信已經有人要問責;但喺香港,似乎冇人睇實記招啲細節,冇人察覺有問題,係無心之失抑或有人想特首出醜,真係天曉得,總之演講嗰個亦睇唔到,照講如儀,港官有冇⎾做好佢份工⏌,一眼見哂矣!

新加坡早前宣布在抗擊新冠疫情上,實行「與病毒共存」的策略,冀盡快全面恢復經濟活動。然而當地疫情近期持續惡化,前日新增837宗確診個案,錄得逾一年來新高,迫使政府暫停重開經濟的計劃,並收緊部分社交距離措施,以遏制社區傳播。同時,新加坡當局本周開始為長者和免疫系統有缺陷人士,接種第三劑新冠疫苗作為加強針,並呼籲長者減少社區活動,降低染疫風險。

有消息指,民主黨李永達妻,前區議員陳樹英,日前亦離港,到英國會合李。

上月初,李永達被揭發乘搭深夜航班離港,陳有到機場送機但未有同行。

職工盟執委會昨晚開會通過解散決議,但仍須待下月3日召開會員大會正式通過,職工盟主席黃迺元回應電話查詢時指周日會召開記者會交代。據了解,總幹事蒙兆達、副主席翁愛明及徐考澧已辭職。

記者問周日便開記招,為何該三人數天都不能等,⎾如此急於辭職,是否不負責任表現⏌,黃並無回應,並急急掛斷。

職工盟執委會昨晚開會通過解散決議,但仍須待下月3日召開會員大會正式通過,職工盟主席黃迺元回應電話查詢時指周日會召開記者會交代。據了解,總幹事蒙兆達、副主席翁愛明及徐考澧已辭職。

記者問周日便開會員大會,為何該三人數天都不能等,⎾如此急於辭職,是否不負責任表現⏌,黃並無回應,並急急掛斷。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-17 04:26 PM 發表

這個男人和棵樹一齊時又有第三者,後來和樹分手同小三結婚生兒育女,但奇怪是又和樹攪“婚外情”,跟著又和小三分手,和樹再結婚。

有無人知道佢的兒女歸誰人撫養?

還是一早已經去左鷹角?
嘩,乜師姐知咁多嘢,你唔講我都唔知佢感情生活咁多姿彩,睇佢其貌不揚,都可以周旋於兩個女人之間,確實人不可貌相也!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-18 10:38 AM 發表

真搞笑,所謂盟友可以咁兒戲,召回大使喺好重嘅外交手段,今次法國佬應該喺好撚慶
法國佬唔㷫有鬼,喺阿富汗撒兵已經冇晨早通知聲,得嗰幾日做到踢哂腳,仲要同美軍爭停機位,未嬲完又搶埋我訂單,分明當我冇到,法國佬要面㗎嘛!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-18 10:44 AM 發表

近期處理黃工會或其他搞事份子,也不一定用國安法。國安法加完善選舉制度,讓願意執法嘅武官有底氣去大力打。至於平身避事嗰啲,明年3月後,應該會陸續清洗。
政府啲官絕對要執一執啦,尸位素餐,⎾何不食肉糜?⏌者甚多,弊在佢哋仲以為自己做得好好噃(⎾我咁多年都冇放過假,有邊個做到?⏌)

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-17 09:31 PM 發表

跳船跳得快,一定有古怪!
大叔又中!

職工盟總幹事蒙兆達在9月16日開執委會當晚,已經連夜逃亡,搭飛機往英國,據說他走得相當急,只是口頭辭職,蒙是害怕即使職工盟解散,警方還是會按《港區國安法》追究,而職工盟很多事情由他經手,罪責難逃,還是先走為妙。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-9-20 12:31 PM 發表

頂佢哋啲粉皮,5000張票, 點咁耐?! 醜仲出唔夠咩!!!
港官最叻走程序,點票裏面大把程序,以示公正透明吖嘛,大把位走,有人若有心玩嘢,實有機會,反正政府好難炒人,班友有恃無恐!

其實今次唔係用電子選票嘅咩,真係唔明點解搞咁耐,係咪個IT要照一照肺呢?

另一個角度睇,好彩今次唔係特首選舉,否則分分鐘仲要搞耐啲,要等兩日先有結果唔奇,黃友又有機會大做文章矣!

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-9-20 01:28 PM 發表

啲嘢要打印出嚟,新聞就報jam紙。

火都嚟....
6點鐘選舉結束,要夜晚1點先送到點票站。有無人可以解釋吓,係香港太大, 定係司機唔識路?!
printer jam紙都可以講得出?咁大個政府,搵多個printer都冇?

我只能對政府嘅資源表示⎾深度關切⏌

華盛頓郵報用不顯著嘅篇幅報道,仲話孟小姐⎾承認犯錯但不認罪⏌,跌落地都要楋翻揸沙,不過啲讀者就醒,⎾如果有罪,囚禁咗三年仲唔告,美國嘅司法系統好有問題,喺美國可能已經俾人告返轉頭⏌,始終,你單案有冇得打,拖咗咁耐,唔識法律嘅都心中有數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]