• 瀏覽: 843,810
  • 回覆: 88
  • 追帖: 126
+1390
全球供應鏈的確開始出現問題了,繼麥當勞脆香雞翼之後又一單

[頭條日報] 「紅盒」全脂鮮奶缺貨 維記致歉指供應不足

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2225203/

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-19 08:17 AM 發表
依家係香港,無論政府做乜事,啲專家就會反對,比喻當初反對打疫苗,啲專家住在象牙塔內,不問世事,但係政府做乜事,就會跳出來反對,唱衰政府。
阿爺先係度用反壟斷法整頓資本市場,整頓被資本搞亂嘅各行業,包括地產業,愚港專家就目光遠大,希望政府政府少啲發牌,多啲壟斷,希望資本一家獨大

呢啲真係垃圾專家,市場會自己調節,做唔住嘅自然會收檔, 應該有幾多個支付工具係靠市場自己決定。 如果市場應該只有一至兩個移動支付工具,咁佢應該問下八達通同payme,點解有已經有支付寶同微信,仲要繼續出電子錢包?

點會係唔小心?擺到明係黑記玩嘢。 通訊事務管理局快啲罰款吧。

Kelly Online|新聞誤報「工聯會解散」 工聯會幹事黃遠康:作為職員我竟然唔知? | 頭條日報 https://hd.stheadline.com/news/r ... -工聯會幹事黃遠康-作為職員我竟然唔知

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-9-22 08:23 AM 發表

講流量,鏡仔一定比星夢多,但為什麽不在表演之列?大家可以好好想一下。在晚會看到中央真的想港融入大灣區,基本上港星佔比較多。
呢班妖人一開始定位已經係黃人嘅精神寄託,黃人喺政治範疇清袋之後好多已經將戰場轉移去其他地方,娛樂圈就係佢哋而家嘅主戰場, 已經開始有黃教畜喺教材上滲入對呢班妖人嘅追捧。表面上呢啲嘢不涉政治,更加難以管制, 但事實上呢班妖人嘅意識形態,係跟隨緊黃人嘅步伐, 唔做大陸市場, 針對 tvb, 攪基,乸型( 與中央禁劣質藝人嘅政策相反), 香港黃人追捧呢班人, 實質係潛移默化咁繼續散播反中意識形態。

石門京瑞廣場一期地下 explorer fusion restaurant, 玩藏頭餐牌。

https://m.weibo.cn/5819618186/4684727229618422

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-24 12:33 AM 發表

見過貼光時口號
而家好少明目張膽貼呢D,但會做D陰濕野。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-24 07:30 AM 發表
香港能否慶祝雙十節? 從董建華「適當辦法處理」到鄧炳強「為何要慶祝」?

10月10日 「雙十節」將近,保安局長鄧炳強日前接受《星島日報》訪問,稱若市民沒有分裂國家的意圖爲何要慶祝,並警告市民不要試圖分裂中國。回歸以來,特區高官對於香港能否慶祝雙十節這問題,語調有何轉變?24年前,即香港剛回歸的1997年,時任特首董建華表示,香港會在一國之下,以法律處理事情。
翻查資料,時任特首董建華,曾在 19 ...
雙十節係中華民國的"國"慶日,慶祝得已代表認同中華民國係獨立國家,因此如果舉辦大型活動大肆慶祝,有可能已經構成煽動分裂國家。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-24 10:01 AM 發表

中央已把今年10月10日為辛亥革命110周年紀念日, 並籌備紀念活動, 香港亦一樣
對雙十的解讀, 香港跟隨內地就是了, 如果有人以雙十去宣傳台獨, 依法辦事就是了, 不必斬腳趾避沙蟲,
其實等於要分開兩樣嘢,10月10日係"辛亥革命紀念日",不是慶祝中華民國"國慶"嘅"雙十節"。

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-9-25 12:17 AM 發表

孟小姐舊年已經拒絕咗一次,白皮唔想白放所以希望佢認罪,攞一筆錢兼賺盡 face!反正和唔和解都會繼續打壓華為,相信呢次一樣會拒絕或者拖延就睇下下個月係咪真係夠薑引渡過美國受審,一旦如此中美關係未來一段時間都唔會有計傾,最低限度主席繼續唔同老人見面就已經夠白皮難受
雙方有乜嘢枱底協議根本冇人知 ,你話佢認咗罪,我話冇咁嘅事, 係你自己心虛放走我,估計最後係各自表述, 總之孟晚舟應可回國。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-9-25 01:02 AM 發表

唔會有枱底交易架啦,否則「釋放孟小姐」就唔會放在畀老尾嘅天津清單入面喇。仲有,枱底交易可以變成日後嘅把柄(後患),分分鐘係個坑,無著數。
孟晚舟不認罪而延後起訴,即係未起訴,亦即係冇定罪。 期間孟晚舟有何"協議"需要"遵守"不得而知, 但總之人就放咗,之後老美鍾意自己點講就點講, 只要人唔喺佢哋手上 ,就算佢要再起訴真係睬佢都有味。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-25 06:43 AM 發表

孟女士返到中國先算啦,依家佢都未走....

分分鐘美國佬玩野又用第二樣野去告.....
上咗機啦……

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-25 09:44 AM 發表

有沒有連結,我找不到有關新聞。
無綫新聞 - 杜魯多指遭中方拘押兩名加拿大公民已離開中國乘飛機返加拿大 http://news.tvb.com/instant/614e73de335d194e78b0d88c

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]