• 瀏覽: 843,881
  • 回覆: 117
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-15 01:45 PM 發表

去地又無辦公室又無員工,這年幾又無乞衣遊行,幾百萬用左去邊呀,,一哥話唔好以為接左就無事呀,調查一直在做的
無社團註冊,無數部,年年大規模搞野,點解無人去封艇

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-8-15 03:32 PM 發表

我打第一針時要聽護士講解程序又問你有無咩病
跟住要量血壓
打完護士會叫你10日內唔好飲酒
打完要休息30分鐘
但噚日聽姨甥仔講去打復必泰
護士咩都無講
又唔駛量血壓
打完休息15分鐘就走得
點解有咁大分別
姑娘有問基本野和乜病,我都冇,唔知係咪咁,都冇量血壓。
淨係叫我打完飲多些水和做簡單放鬆手部運動。

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-8-15 03:44 PM 發表

CY 觀點總是那麼清析
好明顯,葉教授俾某種思維限制了而變得想當然。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-8-15 08:21 PM 發表

我聽到有人喺老美回流添,都去唔夠1年。嗰邊公司遲遲唔肯幫佢搞工作簽證,但當時樓都賣埋就仆左過去😏
呢次黑暴,呃左幾多無知人去尋找所謂美好生活。

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-8-15 05:16 PM 發表

律師會黃人超多 特別是年輕的律師 完全被戴耀廷 陳文敏 張達明之流所洗腦  思維偏激! 一人一票選理事 結果恐怕是黑暴的支持者當選居多
所謂開明派,黃過屎!

李彤「巴士的點評」人民日報先行發聲警告。揭律師會候選人扮中立,曾公開支持「光時抗爭」,又發表抹黑警察言論。 21年8月16日 - YouTube

引用:
原帖由 054D 於 2021-8-16 02:30 PM 發表
近日似乎有目的地, 把所謂移民潮, 與公主醫院唔夠人掛勾, 而兩者並沒有太大關係, 因為流失率有限, 且變化唔係真係咁大

黑醫離職係好事, 但借此有人散播去搶話語權攻擊國安法就係問題
國安法對普通人不會有影響。曾積極參與黑暴政治團體嘅黑醫先要自我評估風險啫。
其實而家外面私家專科都唔係好多客,因爲冇左大陸客。呢班醫生會唔會做下兼職囘政府幫手。

引用:
原帖由 影瞳 於 2021-8-16 03:14 PM 發表

希望真係會嚴查依件事
睇下點解會搞成咁
呢啲搞藝術背後咩金主養佢地?

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2021-8-16 03:58 PM 發表

呢20條問題都係哲學問題,隨時條條都要寫篇論文先至可以答到

1. 聲明闡釋提及「公務員必須對在任的行政長官及政府完全忠誠」。何為「完全忠誠」?
2. 如何評估、如何量度一個僱員是否「完全忠誠」?
3. 聲明闡釋提及「履行職務時應以特區政府的施政目的為依歸,按特區政府的政策和決定行事」,當中「特區政府」意指何人/何單位/何職級?
4. 僱員可如何確知每一項政策背後的施政目的?各決策局今後是否將清 ...
咩職位,要噒到呢十九問?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-16 08:20 PM 發表
近日有其他大律師公會執委辭職,就是大律師蘇諾賢(Robin D Souza)。蘇諾賢從事民事和商業訴訟,在公司和股東糾紛、破產、合同、財產、信託、遺囑認證、民事欺詐和資產追回等領域擁有豐富經驗,亦是特許仲裁員協會的會員。法律界人士相蘇諾賢也是和大律師公會執委內主流派意見相左而辭職。

大律師公會執委接連出逃,顯示公會內部人心惶惶,士氣低落,亦都有不少人不滿意夏博義的政治化路線,但係無奈他是主席 ...
仲有果隻戴啓思同黨,向度玩法律戰場。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-16 11:08 PM 發表

頂多7個半月應該就會返去做護士的,也可能去她最愛的大陰國,嚟班人好多都會急急腳膠腳
佢嘅專業不足以凌駕衞生防護中心轄下疫苗可預防疾病科學委員會和新發現及動物傳染病科學委員會。
估佢告老歸英多些。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-8-17 09:55 AM 發表

應該係美國政府8月底出報告,唔係世衛,拜登前排要求政府部門90日內出份報告,8月底到期,有新聞講美國佬偷左武漢病毒研究所的資料,會大做文章,不過一切以科學證據為準,中國唔係伊拉克.
之前個情報阿頭有話冇料到,臨死綫又話揾到,可能僞造證據交差。

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-8-17 12:07 PM 發表

所以必須整頓新聞界,
應該同港台 開始,  另外都可以施壓TVB,

再取消 商台的, 取締 黃媒等
佢地只引述西霉消息。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-8-17 08:51 PM 發表

嗯,所以在下說睇多兩日。。。
中央在今次講話中須狠,但亦留有餘地。。。
意思大約是(當第一次聽,依家走仲有生機,否則格殺勿論!)
引述幾個月前網上報導:
「靠北長官」的抱怨文指出,「明明付一樣的錢,為什麼美方可以喝瓶裝牛奶,我們阿兵哥就要可憐喝粉泡牛奶?可以解釋怎麼回事嗎?」
根據《聯合報》報導,不具名的基地官兵證實,此案由陸軍教準部與美軍太平洋司令部共同推動,並由曾任沙烏地阿拉伯武官的教準部副指揮官景耀宗主導,在台灣新冠肺炎疫情尚未加劇的月前,大批美國安全合作旅官兵進駐北測中心,編組涵蓋各兵科,以顧問身份觀察正在下基地的聯合兵種營遂行地面作戰與海空通聯相關作為,並實施指導建議。但是陸軍司令部17日對此表示,不予評論。

唔通想博大霧?

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-8-18 11:05 AM 發表

其實睡王有冇命完成四年任期都好疑問
最近又唔識路返屋企,向度遊花園。遲啲仲老化得快,睇下捱唔捱到出年。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-8-18 04:26 PM 發表

呢個中風險標籤究竟系邊條仆街專家定係官決定?
中國都算係中風險?
其他地方一定全部超高風險。

完全係離撚曬大譜,有曬立場嘅做法。
我懷疑佢地分開國際綫和國內綫來處理。
跟數據後者從冇乜到有番,覺得好大近視。
從外地(個別國家計算)入境比起內地回來相對人數少。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]